Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-01-2009, 19:27   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
gravesen veda etti

Danimarka Milli Takım forması da giymiş Thomas Gravesen, aldığı kararla 12 yıllık profesyonel futbol kariyerine son verdiğini açıkladı.

Mart ayında 33. yaş gününü kutlayacak Gravesen, geçtiğimiz yaz Celtic’ten ayrıldıktan sonra hiçbir takımda forma giymemişti ve bugün de futbola veda ettiğini açıkladı.

Gravesen bu konuyla ilgili olarak, “12 yıl boyunca farklı ülkelerde birçok takımda forma giydim ve buna devam edebilecek olsaydım, emin olun ki ederdim. Ama olası sağlık problemlerinden de çekindiğim için, kariyerime son noktayı koymaya karar verdim” diye konuştu.

Başarılı orta saha oyuncusu, 1995 senesinde ülke takımlarından Vejle’de forma giyerek futbol hayatına başlangıç yapmıştı. İki sene bu takımda forma giyen Gravesen, 1997 senesinde Alman ekiplerinden, Hamburg’a transfer olmuştu. Üç senesini de Almanya’da geçiren başarılı oyuncu, EURO 2000’in bitmesiyle beraber, Premier Lig takımlarından Everton’a transfer olmuş ve 2005 senesine kadar bu takımın formasını giymişti.

2005 senesinde sürpriz bir şekilde Real Madrid’e transfer olan oyuncu, 18 ay da İspanyol ekibinde top oynamış ve başarılı bir performans göstermişti.

2006-2007 sezonunda İskoçya’ya transfer olan Gravesen, Celtic’te futbol hayatını devam ettirdi. İskoç ekibinde oldukça başarılı bir performans gösteren Danimarkalı, son sezonunda ise Everton’a kiralık olarak döndükten bir sezon forma giyip serbest kalmıştı.

Bu sezon hiçbir takımla anlaşmayan Gravesen’in son maçı ise, 11 Mayıs’ta Everton formasıyla çıktığı Newcastle karşılaşması oldu.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla