Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-01-2009, 03:44   #1
cacaner
 
cacaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İzmir ve Sivas'ta ilginç protesto

İzmir ve Sivas'ta ilginç protestolar yaşandı.

Fidanboylu, babasıyla geldiği başkanlık binasının girişine protez bacağını bırakarak, evine döndü.


Tolga Fidanboylu, 12 yıl önce Karabağlar İlçesi'nde, babası Hilmi Fidanboylu'yla birlikte belediye otobüsüne binerken, şoförün neden olduğu kaza sonucu sağ bacağını dizden itibaren kaybetti. Yıllar süren dava sonucu, mahkeme belediyeyi Fidanboylu Ailesi'ne 287 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Ancak belediye aileye 30 bin lira vererek, mahkemenin verdiği karara itiraz etti.

Yargı aşaması sonuçlanmadığından aile tazminatın tamamını alamazken belediye Tolga Fidanboylu'nun protez bacağını her yıl yenileme sözü verdi. 5 yıldır da Tolga Fidanboylu'nun protez bacağı belediye tarafından yenilendi. Ancak bu yıl, işsiz baba Hilmi Fidanboylu'nun, oğlunun protez bacağının yenilenmesi için 15 gün önce belediyeye yaptığı başvuruya yanıt verilmedi.
Tolga Fidanboylu da babası Hilmi Fidanboylu'yla birlikte geldiği başkanlık binasının girişine protez bacağını bıraktı. Tolga Fidanboylu protez bacaksız sosyal yaşamını sürdürmenin mümkün olmayacağını belirterek “Protezimle arkadaşlarımla top bile oynayabiliyor, okula rahatlıkla gidebiliyordum.

Bu yıl babamın, protez bacağımın yenilenmesi için büyükşehir belediyesi yetkililerine yaptığı başvuruya yanıt verilmedi. Artık okula gidemeyeceğim” dedi.

Tolga'nın işsiz olan babası 38 yaşındaki Hilmi Fidanboylu da “12 yıldır süren davayı kazandık. Mahkeme belediyeyi 287 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Rahmetli Ahmet Priştina döneminde 30 bin lira verildi. 5 yıldır da oğlumun protezini değiştiriyorlardı. Son başvuruma yanıt alamadım. Tanesi 5 bin lira olan protez bacağı yenileme gücüm yok” diye konuştu.
Tolga Fidanboylu, daha sonra başkanlık binasının girişine protez bacağını bırakarak, evine döndü.
Belediye yetkilileri konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Belediyeye oltalı protesto

Sivas’ın Hafik ilçesinde karların erimesiyle cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri, tepkilere neden oldu.

Hava sıcaklıklarının artışına paralel olarak ilçe merkezinde biriken karların erimesiyle, caddelerde irili ufaklı çok sayıda su birikintisi oluştu. Halk, özellikle caddeden geçen araçların bu suları yayalara sıçratması nedeniyle AKP’li belediyeye tepki gösterdi. Kenan Gencer (26), kaymakamlık binası önünde bir banka oturup, yanında getirdiği oltayı yoldaki su birikintisine atarak belediyeyi protesto etti. Belediye hizmetlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Gencer, “Başbakan, AKP’li belediyelerin hizmetlerini övüyor. Hafik’e gelsin de kendi belediyesinin yaptığı hizmetleri görsün. Yollarımız gölet gibi” dedi.
cacaner Ofline   Alıntı ile Cevapla