“Kulüpten 1.5 milyon Euro yıllık ve 2 milyon Euro imza bedeli istedim. Hiçbir zaman parayı dert etmedim. Ancak 2.1 milyon Euro kazanan Delgado karşımda duruyor...” Pazubandı taktı ve...
Geçen sezon FANATİK’e yaptığı röportajda çok açık konuşmuştu Mert Nobre... “Sözleşmem bitince, farklı kültürlerle tanışmak istiyorum. Beşiktaş’tan ayrılacağım” diyen Brezilya asıllı yıldız, Siyah-Beyazlı formayla kaptanlık pazubandını takınca, yönetimin de ısrarı üzerine kalmaya karar vermişti. Ancak beklenen imza bir türlü gelmedi, Sambacı’nın ismi Fenerbahçe, Trabzonspor ve son olarak Fransa’nın Lens kulübüyle anıldı. İkinci kaptan Mert Nobre, imza sürecinin neden uzadığını FANATİK’e anlattı, önemli mesajlar verdi...
‘Performanslar unutulmasın’“Sezon başında yönetimle görüşüp, ‘Kalabilirim’ dediğimde herşeyin bittiği düşünüldü. Tabii ki öyle değil. Bugüne kadar sözleşme yenilenmediyse benim hatam değil. Matias, İspanya’dan 3.5 milyon Euro’luk teklif olduğunu söyleyip, ücretinde artırım istedi. 2.1 milyon Euro alıyor. Delgado herkes için sadece bir örnektir. Kulüpten çok para istemedim. Yıllık 1.5 milyon Euro ve 2 milyon Euro imza parası talep ettik. Bonservisi olmayan bir futbolcu için makul bir bedel. Parayı dert etmedim, ancak ortaya konulan performanslar unutulmamalı.”
‘Herşeyin hayırlısı’
“Lens benim bonservisim için 2 milyon Euro teklif etti, kulüp 4 istedi. Fransızlar, ‘Nasılsa sezon sonunda bonservisi yok’ diyerek, teklifi geri çevirdi. Beşiktaş’ın yerinde olsam, Nobre’yi satıp para kazanırdım. Yönetimle görüştüğümde sorun olmadığı söyleniyor. Ancak menacerim maddi yönden sıkıntılar olduğunu söyledi. Ben artık bu işin içinde yokum. Figer bugün-yarın gelip, başkan ile masaya oturacak. Belki yarın imza atarım, belki de işler değişir. Türkiye’de bir söz var: Herşeyin hayırlısı...”
Orhan YILDIRIM
Fotoğraflar
Mert NobreKara Kartal’ın Brezilyalı yıldızı, Antalya Havalimanı’nda çok neşeliydi... Foto muhabirimiz Murat Akbaş’ın makinesini kapan Nobre, Bobo ile Serdar Özkan’ın fotoğraflarını çekti. Golcü oyuncu, “Fotoğraf çekmek zor. Makine çok ağır” diye espri yaptı.