Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-02-2009, 20:38   #1
Darkbjk
RWTH'li Kartal
 
Darkbjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Smile Beşiktaş müzesi Avrupa'da yarışacak!

Beşiktaş müzesi Avrupa'da yarışacak!


2010 Avrupa Müzeler Yarışması'na katılacak olan Beşiktaş Müzesi'nin müdürü Zülal Gök, "Önemli olan birinci olmak değil, yarışmaktır" dedi..



Click the image to open in full size.




Gök, Beşiktaş Dergisi'nin şubat sayısında yer alan röportajında, Beşiktaş Müzesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye İş Bankası Müzesi, Santral İstanbul Enerji ve Çağdaş Sanatlar Müzesi ile birlikte Avrupa'da yarışması için belirlenen 3 müzeden biri olduğunu hatırlatarak, ''Sunumumuzu en iyi şekilde yaparak hem kulübümüzü hem de ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. 15 Şubatta kadar bizden istenen tanıtım sunumumuzu teslim edeceğiz. Elbette iyi bir derece istiyoruz, ama burada önemli olan birinci olmak değil, yarışmaktır'' diye görüşlerini belirtti.

Türkiye'de müze gezme kültürünün fazla olmadığını ifade eden Gök, şunları kaydetti:
''Ama bizim hiçbir zaman böyle bir problemimiz olmadı. Spor kulübü müzesi olduğumuz için insanlan eşleri ve çocuklarıyla birlikte müzemizi ziyaret ediyorlar. Aynı zamanda okullardan da çok rağbet görüyoruz. Bu şekilde Beşiktaş'ın tarihini öğrenme fırsatı bulan çocuklarımız, müze gezme alışkanlığını daha küçük yaşta ediniyorlar.''

Zülal Gök, Beşiktaş Müzesi'nde sadece profesyonel futbol takımlarına ait kupa ve özel eşyaların sergilendiğini anlatarak, BJK İnönü Stadı'nın yeniden inşasıyla müzelerinin daha büyük bir alana sahip olması için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Kaynak: Ajansspor.com
__________________
Click the image to open in full size.
Darkbjk Ofline   Alıntı ile Cevapla