Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2009, 10:40   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
milano derbisi interin

INTER: 2 - MILAN: 1

Serie A'da 24. haftanın en önemli maçında Milano derbisi heyecanı yaşandı. Milano'nun iki dev ekibi Inter ile Milan Giuseppe Meazza'da kozlarını paylaştı.

Ev sahibi Inter'de zorlu maçta forma giymesi beklenmeyen başarılı savunmacı Maicon ilk 11'deki yerini alırken, teknik direktör Jose Mourinho forvet hattında Adriano-Zlatan İbrahimovic ikilisine görev verdi. Portekizli teknik adam 18 yaşındaki Davide Santon'u da sol bekte görevlendirdi.

Konuk Milan'da ise Reggina maçında sakatlanan Brezilyalı yıldız Kaka forma giyemezken, bir başka Sambacı Ronaldinho ilk 11'de yer aldı. Öte yandan İngiliz yıldız David Beckham da Milano derbisine 11'de başladı.

Hakem Roberto Rosetti'nin yönettiği mücadeleye ev sahibi Inter; Julio César, Maicon, Chivu, Samuel, Santon, Cambiasso, Zanetti, Muntari, Stankovic, Ibrahimovic, Adriano 11'i ile çıktı.

Konuk Milan ise sahada; Abbiati, Zambrotta, Kaladze, Maldini, Jankulovski, Pirlo, Beckham, Ambrosini, Seedorf, Pato, Ronaldinho 11'i ile yer aldı.

Inter ilk 20 dakika içinde 3 pozisyondan yararlanamazken, konuk Milan ise Pato ile gole yaklaştı.

Mücadeledeki eşitliği bozan takım ise Inter oldu. 29. dakikada sağdan Maicon'un yaptığı ortaya Adriano vurdu ve takımını öne geçirdi. Bu pozisyonda Rossetti topun Brezilyalı yıldızın koluna çarptığını gözden kaçırınca Inter skor avantajına sahip oldu.

İlk yarının son bölümlerine doğru Inter farkı 2'ye çıkardı. 43'te defanstan atılan uzun pası İbrahimovic kafasıyla ceza sahasına giren Stankovic'in önüne bıraktı, tecrübeli oyuncu bekletmeden topu köşeden ağlara gönderdi.

İlk yarıyı 2-0 önde kapatan Inter, ikinci yarıda da atak gözüken taraf olurken, özellikle Adriano ile net fırsatlardan yararlanamadı.

Ezeli rakibinin ataklarını savuşturan Milan, 72'de farkı 1'e indirdi. Ronaldinho'nun pasıyla soldan hareketlenen Jankulovski pasını geriye doğru çıkardı, genç yıldız Pato plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

Oyuna Beckham'ın yerine dahil olan tecrübeli golcü Inzaghi, 79. dakikada harika bir vuruşla topu filelere yolladı ancak hakem ofsayta hükmetti.

Geride kalan dakikalarda Milan beraberlik golü için bastırsa da skoru değiştiremedi ve Milano derbisini kazanan takım Inter oldu.

Derbiyi 2-1'lik skorla bitiren Inter 24 maç sonunda puanını 56 yaptı ve ikinci sırada yer alan Juventus'a 9 puan fark atarak liderliğini perçinledi. Konuk Milan ise 45 puanda ve zirvenin 11 puan gerisinde, 3. sırada yer aldı.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla