Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2009, 19:22   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Samsung'dan güneş enerjili telefon

Barselona'da ziyarete açılan Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde Samsung dünyanın güneş enerjisi ile çalışan ilk tamamen dokunmatik cep telefonu 'Blue Earth'i tanıttı.

Click the image to open in full size.

Eylemlerini çevreye duyarlı hale getirme çabası içinde olan firmalardan biri de Samsung. Son olarak tanıttığı Blue Earth modeli dokunmatik ekranının yanı sıra güneş enerjisile şarj olabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Yuvarlak hatları ve parlak bir çakıl taşını andıran tasarımıyla Blue Earth, sunduğu özelliklerle dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Blue Earth; PCM diye adlandırılan geri dönüştürülmüş plastikten üretiliyor. PCM maddesi plastik su şişelerinden elde ediliyor ve bu maddenin kullanımı sayesinde üretim sürecindeki yakıt tüketimi ve karbon emisyonu azaltılıyor. Cihaz, şarj aleti de dahil olmak üzere, bromine alev geciktirici, berilyum ve ftalein gibi zararlı maddeleri barındırmıyor.
Samsung’un çevreye dost ürün serisinin en son modeli olan Blue Earth artık her zamankinden de önemli olan doğayı korumanın önemine dikkat çekmeye yönelik olarak benzersiz bir kullanıcı arayüzü ile sunuluyor. Bu yeni arayüz, kullanıcının telefonunu tek bir tıkla ekran parlaklığını, arka aydınlatma süresini ve Bluetooth’u enerjiden tasarruf ederek kullanan “Eco mode” moduna geçirmesine olanak sağlıyor. “Eco walk” fonksiyonu sayesinde kullanıcı cihazda yerleşik olarak bulunan bir pedometre ile attığı adımları sayabiliyor ve motorlu bir araç kullanmak yerine yürümeyi tercih ederek CO2 emisyonunu ne kadar azalttığını hesaplayabiliyor. Bu benzersiz fonksiyon, kullanıcılara attıkları adımların değerini hesaplamalarını sağlarken karbon emisyonunu azaltmadaki katkıları sayesinde kaç ağacın kesilmekten kurtulduğunu da gösteriyor.
Ambalajı hem küçük hem de hafif olacak şekilde tasarlanan Blue Earth’ün şarj aleti de çevreye duyarlı. Bu şarj aleti bekleme modundayken 0.03W’tan az enerji harcayarak enerji tasarrufu yapıyor. IPP (Entegre Ürün Politikası) Pilot Programı’ndan Sorumlu Avrupa Komisyonu ile gönüllü olarak imzaladığı anlaşmanın bir parçası olarak Samsung, şarj aletinin yükleme yapmadığı zamanlarda enerji kullanımını belirlenen seviyeye indirmesini kabul etti.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla