Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2009, 19:24   #1
Asi Ruh
ÇUKUROVA KARTALI
 
Asi Ruh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lotto'dan performans artırıcı teknoloji

Lotto tarafından geliştirilen Twist&Go teknolojili kramponlar, sahada manevra kabiliyetini hissedilir bir seviyede artırıyor.

Click the image to open in full size.
Teknolojinin gelişimi son kullanıcı ürünlerinin sunduğu özelliklerin artmasını sağladığı gibi günlük hayatı değiştiren özelliklerin geliştirilmesini de sağlıyor. Teknoloji meraklılarının büyük çoğunluğunun ilgi alanında olan spor, özellikle futbol dünyasında yaşanan gelişmeler her geçen gün çok daha ilgi çekici hale gelmeye başladı. Son olarak Lotto tarafından geliştirilen yeni kramponlar, futbolcuların sahada manevra kabiliyetini artırmayı amaçlıyor. Uzun süren bir çalışma sonucu ortaya çıkan Twist&Go teknolojisi özünde kramponun ön bölümünde 360 derece dönebilen bir vidadan oluşuyor. Manevra kabiliyetini artırdığı gibi sakatlanma riskini de önemli ölçüde azaltan teknoloji, manevra sırasında harcanan enerjiyi de azalttığından genel oyun performansını olumlu etkiliyor.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.Lotto tarafından patentlenen Twist&Go, İtalya’nın ergonomi alanında uzman laboratuarı Ergovision Lab ile işbirliği yapılarak ve futbolcunun sahadaki yön değişimleri, o anda sergiledikleri hareketler gözlemlenip düşünülerek geliştirilmiş. Yapılan araştırmalar futbolcuların 90dk içinde ortalama 13 km koştuklarını, ortalama 1500-2000 arasında manevra yaptıklarını göstermekte. Oyuncu bu manevraları çok hızlı, kısa aralıklarda yapmakta, ani duruşlar, manevralar sergilemekte ve bu nedenle daha fazla kuvvet harcamaktadır. Testlerden elde edilen sonuçlar Twist&Go teknolojisinin ayak/zemin sürtünmesini %2-3 düşürdüğü, hızı saniyede 0,16m artırdığı ve 180º’lik dönüş için harcanan zamanı 0,16sn azalttığı görülmüş. 360º dönebilen konik vida kramponda ön ayağın iç kısmına denk gelecek şekilde konumlandırılmış. Böylece parmakların tabana yaptığı basınç azaltılıp ve ayağın ön kısmında eşit bir dağılım sağlanmış. Ayağın dönüş eksenini muhafaza ettiği için de denge sağlamayı kolaylaştırıyor.
__________________
Click the image to open in full size.
Asi Ruh Ofline   Alıntı ile Cevapla