Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2009, 23:59   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
eduardo gollerle döndü

Arsenal ve Cardiff City; 25 Ocak 2009'da Ninian Park'ta oynanan ve golsüz berabere sona eren İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) 4. tur mücadelesinin Emirates Stadı'ndaki tekrarında karşılaştılar. Mücadelede Mark Halsey düdük çaldı.

Maç Öncesi:
10 Aralık 2008'de FC Porto deplasmanı Estadio do Dragao'da 2-0 kaybeden Arsenal, bu tarihten beri çıktığı 11 resmi maçta yenilgi yüzü görmedi; 4 galibiyet ve 7 beraberlik aldı.

Arsene Wenger; İngiltere Federasyon Kupası'nda 4 kez mutlu sona ulaştı.

Manchester United Federasyon Kupası'nı 11 kez kazandı ve bu istatistikte ülke rekorunu elinde bulunduruyor. Arsenal ise 10 kez mutlu sona ulaştı.

Arsenal Federasyon Kupası tarihinde 17 final, 25 de yarı final oynadı.

22 Kasım 2008'de Plymouth'a 2-1 yenilen Cardiff City, bu tarihten beri lig ve kupada çıktığı 13 maçta kaybetmedi; 7 galibiyet, 6 da beraberlik aldı.

2004'te Millwall'un yakaladığı başarıyı geçen sene tekrarlayan Cardiff City, bu tarihten beri Federasyon Kupası'nda final oynayan ilk Premier League dışı takım oldu.

Arsenal'i en son 11 Şubat 1961'de Highbury'de yenmeyi başaran Cardiff City bu tarihten beri oynanan 10 resmi maçta 5 yenilgi, 5 de beraberlik aldı.

İki takım Federasyon Kupası'nda daha önce 7 kez eşleşti; son 4 eşleşmede tur atlayan taraf Arsenal oldu.

Arsenal [4 - 0] Cardiff City
20' [1 - 0] Eduardo
34' [2 - 0] Bendtner
60' [3 - 0] Eduardo (Penaltı)
89' [4 - 0] Van Persie

Arsenal: Fabianski, Sagna, Toure, Gallas, Gibbs, Nasri (68' Ramsey), Song, Denilson, Vela (74' Bischoff), Eduardo (68' Van Persie), Bendtner

Cardiff City: Heaton, McNaughton, Rae (74' Scimeca), Purse (68' Blake), Johnson, Parry (68' Whittingham), Ledley, Kennedy, Burke, Bothroyd, McCormack

Arsenal'in 2007/08 Sezonu'nda Birmingham City'yle yaptığı Premier League maçında ayak bileği kırılan ve yaklaşık 1 yıl formasından uzak kalan 25 yaşındaki Brezilya asıllı Hırvat golcü Eduardo da Silva, Cardiff City karşısında ilk 11 hasretine son verdi.

Mücadelenin ilk dakikalarında hayli istekli olduğu gözlenen Eduardo ve forvet hatındaki partneri Bendtner, kendilerini orta sahadan destekleyen Vela'yla birlikte Cardiff kalesini yokladılar, Heaton bu bölümde hata yapmadı.

Eduardo 1 yıllık aradan sonra mükemmel bir geri dönüş performansıyla taraftarına merhaba dedi. Vela'nın 20. dakikada soldan yaptığı ortaya iyi yükselen Hırvat oyuncu takımını mücadelede öne geçirmeyi başardı.

Ev sahibi Gunners 34. dakikada rahatladı; Nasri'nin ortasına iyi yükselen Danimarkalı Bendtner farkı ikiye çıkardı.

Purse'nin müdahalesiyle rakip ceza alanı içinde yerde kalan Eduardo 60. dakikada kullandığı penaltı atışıyla kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı.

Mücadelenin 68. dakikasında taraftarın yoğun tezahüratı ve alkışıyla oyun alanını terk eden Eduardo yerini Van Persie'ye bıraktı, Hırvat oyuncu forma hasretine 2 golle son vermiş oldu.

Gol perdesini kapatansa 89. dakikada Hollandalı Van Persie oldu.

Sahadan 4-0'la ayrılmayı başaran Gunners adını 5. tura yazdıran taraf oldu.

Tekrar maçının ardından Cardiff City'yi kupada safdışı eden Arsenal 5. turda bir diğer Championship takımı Burnley'yle eşleşti. Emirates Stadı'ndaki karşılaşmada tur atlamayı başaran taraf, çeyrek finaldeyse Sheff United-Hull City eşleşmesinin tur atlayanıyla iç sahada mücadele edecek.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla