Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2009, 18:14   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İnternette kaç kişi var?

Sonunda bu da oldu. Her geçen gün artan internet kullanıcılarının sayısı 1 milyar barajını geçti. Yani, yaklaşık olarak dünyada her 7 kişiden biri çevrimiçi.


İnternet konulu araştırmalarda önde gelen firmalardan biri olan comStore'un yaptığı araştırmaya göre dünya üzerindeki internet kullanıcılarının sayısı 1 milyar barajını geçti. Bu, 2009 için dünya nüfusunu yaklaşık 7 milyar kabul edersek her 7 kişiden birinin internet kullanıcısı olduğunu gösteriyor.

Click the image to open in full size.
Dünya üzerindeki her 7 kişiden biri sitenizin ziyaretçisi olabilir.
Dünya üzerindeki online nüfusun yüzde 41'ine denk gelen 416 milyon kişi Asya Pasifik bölgesi olarak tanımlanan uzakdoğu ülkelerinde yaşıyor. Avrupa, 282 milyonla ikinci sıradaki yerini alırken ABD ve Kanada'yı içeren Kuzey Amerika 185 milyonla üçüncü sırada. Bu üçlüyü 75 milyonla Orta ve Güney Amerika, 49 milyonla da Ortadoğu ve Afrika izliyor.
Araştırmanın Kriterleri

comScore'un CEO'su Magid Abraham sonucu sürpriz olarak nitelendiriyor. İnternetin kısa tarihi gözönüne alındığında bu kadar hızlı yükseliş beklenmediğini ifade eden Abraham; araştırmanın 15 yaş üzeri, evden, işten veya birden fazla kişi tarafından kullanılan internet kafe ve okul gibi alanlarla cep telefonundan bağlananları da kapsadığını belirtiyor. Yaş ve yer sınırlaması ortadan kalktığında toplam online nüfus 1 milyar 172 milyona kadar yükseliyor.

Ülke Ülke Kullanıcı Sayıları

Dünyada en fazla İnternet kullanıcısının olduğu ülke Çin. Nüfusunu düşündüğümüzde doğal bir durum olarak algılayabileceğimiz bu sonuca göre ülkede 15 yaş üstü yaklaşık 180 milyon internet kullanıcısı bulunuyor. Çin'i 163 milyonla ABD, 60 milyonla Japonya, 37 milyonla Almanya ve 36 milyonla İngiltere takip ediyor. Dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi Hindistan ise 32 milyonla ancak 7. sırada kendine yer bulabiliyor. Aralık 2008 döneminin verilerini aktaran bu araştırmada Türkiye ilk 15 içerisinde yer almıyor.

:: Sitenizin 1 milyar ziyaretçisi olsa kendinizi nasıl hissederdiniz?
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla