Konu: Shikabala
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-02-2009, 00:26   #52
dartheagle

dartheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
ttarlabasi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
4-3-3'te en ileride ki 3'lü ne oluyo? forvet değil mi? işte bu 3'lünün sağındaki sağ forvet solundaki sol forvet ortadaki de santrafordur. santrafor da zaten santr- orta for- forvet anlamnına gelir. ama ülkemizde halen forvet ile santrafor aynı anlamda kullanıyor bu da yanlış.

4-4-2'nin orta 4'lünün kenarları sağ açık sol açık, arka dörtlünün kenarları sağ bek sol bek.

3-5-2'de orta 5'lini kenarları da sağ kanat sol kanat. 3-5-2'de sağ dış sol dış da denir bazen.

tello da 4-4-2'deki orta 4'lünün solunda oynar. ekrem iki kanadında tamamında çok rahat oynar.
yok öyle taktiksel olarak bakarsak öyle görünüyorlar tabii ki ama işte benim gözlemlediğim kadarıyla takımlar bu 4-3-3 taktiğini maç içinde çok değiştirerek oynuyorlar. Yani o ilerdeki 3 lünün sağı solu tam forvet değil de messi ronaldo gibi içeri katedebilen oyunculardan seçilerek hem kanat aktiviteleri halledilip hem de forvette gerektiğinde 3 lü çoğunluğu sağlayarak atakları kuvvetlendirmek amaçlanıyor.Yani 4321 e dönüşüyor oyun ki m.denizli nin ts karşısında yapmak istediği şey de buydu zaten ama işte elinde o kadar etkili açıklar olmayınca bu taktikle hücum falan edemiyorsun ben açığı bu şekilde biliyordum belki de yanlış biliyorumdur haklısın 442 nin sağında solunda oynayan oyunculara da kanat deniliyor diye biliyordum ama neyse. Bu konuda yanılmışım heralde doğrudur. Ama hala ben öle bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu iddaa ediyorum evet özer de çok iyi bi transfer olur ama bu oyunculara çok para istiyolar o kadar para vericeğimize bu mısırlıyı da deneyebiliriz yani :/
dartheagle Ofline   Alıntı ile Cevapla