Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-02-2009, 10:14   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
gerekirse mahkemeye giderim

Kanal a Spor Müdürü Murat Çimen, Güney Kore'nin FC Seoul takımını çalıştıran A Milli Takım Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş'le özel röportaj yaptı.

Güney Kore'nin Seoul Kulübünün Teknik Direktörlüğünü yürüten, A Milli Takımın eski çalıştırıcısı Şenol Güneş, takımının kamp yaptığı Antalya'da Kanal a Spor Müdürü Murat Çimen'in sorularını yanıtladı. Güneş, son yıllarda büyük atak içinde olan Türk futbolunda Anadolu’nun sesinin yükseldiğini söyledi.

Güneş, "Üç yıl öncesine göre bu sezon bir çok takımın şampiyonluk yarışında olduğunu görüyoruz. Anadolu devrimini yapan Trabzonspor ile son iki yılda çıkış yakalayan Sivasspor bu mücadelenin içinde. Tek sesten çok sesliliğe geçiş var. Geçmişte üç büyük takım zirvede sıralanırdı. Şimdi ise onlar alttan zirveye bakan takımlar oldu. Sivasspor ile Trabzonspor’un üst sıralarda olması sevindirici. Kulüpler sadece saha sonuçlarıyla değerlendirilmemeli. Takımlar, planlamayla, ilkeleriyle, fair-play anlayışıyla örnek olmalı. Trabzonspor bu sene bunu yapmaya çalışıyor. Çünkü deneyimli bir yönetimi var. Trabzonspor camia olarak bütünleşti. Geçmişte yaptığı hatalardan ders aldı. Yönetim kombine bilet satarak seyirci profilinin değiştirdi. Tribünde fazla olumsuzluk görmüyorsunuz. Trabzonspor şu an iyi yolda ilerliyor. Şampiyonluk yarışının içerisinde. Sivasspor geçen yıl şampiyon olabilirdi. Kılpayı kaçırdı. Başarılarını bu yıl sürdürerek istikrarlı bir çıkış yakaladılar. Devam ettirirlerse Anadolu’nun yeni bir sesi olabilirler" dedi.

Güneş, bu yıl Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın istenileni veremediğini belirterek, takımların kendilerini sorgulamaları gerektiğini vurgularken, "Büyüklük kolay değil. Bunu devamlı sürdürmek zorundasınız. O kulüplere gelen oyuncular da büyüklüğe uygun davranmalı. Baskıyı kaldırabilmeli. Bu yıl Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş kendilerini sorgulamalı. Sorunları var. Kendileri çözmeliler. Gelecek yıl daha az hata yapmalılar. Kurumsallaşma tam olarak oturmalı. Ankaraspor ve Gaziantepspor iyi bir çıkış yakaladı. Gelecek yıllar da Bursaspor’dan çıkış bekliyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE’DE BİR KULÜPTEN TEKLİF ALDIM"
Trabzonspor'un sezon başında doğru hamleler yaptığını, yönetimin teknik direktörün önünü açtığını, huzuru, birlik ve beraberliği sağladığını anlatan güneş, Türkiye'den teklif aldığını açıkladı.

Şenol Güneş, "Trabzonspor’da bir teknik direktör var. Bu yüzden adımın geçmesi doğru değil. 3 yıl daha sözleşmem var. Kaldı ki Trabzonspor iyi yolda. Sonuçları iyi. Kötü de olsa Ersun Hoca’yla devam edilmeli. Benim adım geçmesin diye uzağa gittim. Yine de adım geçiyor. Buna şaşırıyorum. Gereksiz kavgalarda adımın geçmesini istemiyorum. Türkiye’den teklif aldım. Ama Trabzonspor’dan değil. Ben Türkiye’de çalışmak istemedim. Çünkü, Seoul takımıyla mukavelem var. Bu yıl sonunda sözleşmem bitiyor. Kore halkıyla sevgi bağım var. Huzurluyum orada. Dönüp dönmemekte kararsızım. Düşünme aşamasındayım" dedi.

"HUKUKA OLAN SAYGIM AZALIYOR"
A Milli Takımı çalıştırdığı dönemde görevine son verilmesine değinen Şenol Güneş, kendisine hak ettiği paranın ödenmediğini belirterek, hukuka olan saygısını kaybetmek üzere olduğunu söyledi.

Başarılı teknik adam, "Benim mukavelem 2000 yılında başladı. 2004’ün Temmuz ayında bitiyordu ama Mart ayında görevime son verildi. Bu hukuk dışı bir olaydı. Belgeleri var. Ama sorulduğunda böyle bir şeyin olmadığını söylüyorlar. İlk alt ay dışında aldığım para ödendiği belirtilenlerin yarısıydı. Tam ödeme yapılmadı. Ben almadım. Aldıysam belgeler ortaya konulsun. Tahkim Kurulu ile bunu örtbas etmek istediler. Bunu yapan hukukçulara saygım kaybolmak üzere. Dava devam ediyor. Ben yanlışlık var diyorum. Ama dosyayı açtıramıyorum. Hukuk olarak bu konunun aydınlanmasını istiyorum. Gerekirse Avrupa insan hakları mahkemesine giderim" ifadelerini kullandı.

"BELÇİKA MAÇI DAHA ÖNEMLİ"
A Milli Takımın 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde İspanya ile zorlu maçlar oynayacağını ifade eden Güneş, Belçika ile yapılacak maçın daha önemli olduğunu belirtirken, "Elemelerde İspanya maçları önemli. Ancak, bence Belçika maçı daha önemli. Türkiye iki İspanya maçını kaybederse çok şey kaybetmiş sayılmaz, kazanırsa çok şey kazanır. İspanya iyi bir takım. Teknik ve çabuk oyuncuları var. Kaybetsek dahi Belçika ile maç yapacağız. Çünkü Belçika bizim rakibimiz gibi görünüyor" dedi.

"MESUT BÜYÜK BİR KAYIP DEĞİL" Şenol Güneş son olarak Mesut Özil'in Alman milli takımını seçmesini değerlendirirken, "Almanya’da doğup büyüyen Mesut’un karar verirken bulunduğu ortama bakmak lazım. Ortamı çok önemli. Kararına saygı duymak lazım. Gönül isterdi ki Türkiye’yi seçsin. Mesut büyük kayıp değil. Onun gibi oyuncular bulabiliriz. Mesut’un Almanya’yı tercih etmesi Aurelio’ya göre daha mantıklı. Çünkü orada yaşıyor. Aurelio burada doğmadı. Türk değil. Ama biz ona hoşgörüyle yaklaşıyoruz. Bu yanlış. Mesut’a saygı göstermeliyiz" dedi.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla