Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-02-2009, 22:47   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
saab 9-5 testte yakalandı

Saab 9-5 testte yakalandı
Click the image to open in full size.İskandinav otomobil üreticisi Saab'ın lüks sedan modeli 9-5'in yeni jenerasyonu test edilirken casus fotoğrafçılar tarafından görüntülenmeyi başardı.
Görüntülenen prototip model ağır kamuflajlı olmasından dolayı yeni tasarımı hakkında fazla bir ipucu vermiyor. Ancak aracın temel dış yapısına bakıldığında yeni 9-5'in daha eğik bir arka tavan yapısına sahip olacağı söylenebilir.
Yeni 9-5'in mevcut modelden daha uzun olacağı söyleniyordu. Yani bu eğik arka tavan kısmı uzun boylu sürücü ve yolcu için daha az tavan boşluğu anlamına gelmiyor. Boyutlardaki uzama yeni aracın daha ağar olacağını işaret ediyor. Boyutlardaki büyüme sonucu olarak aracın dingil mesafesi de uzatılacak. Saab 9-5 eklenen bu yeni özellikleri sayesinde sınıfındaki BMW 5 Serisi, Volvo S-80, Mercedes E Serisi ve Audi A6 gibi araçlarla rahatlıkla rekabet edebilecek.
Daha önceden görüntülenen 9-5 prototip modelinde 210 Hp güç üreten 2.0 litrelik turboşarj beslemeli motor kullanıldığı tespit edilmişti. Yeni 9-5'in motor gamında bu motorun yanına ayrıca 2.8 litrelik V6 ve ABD pazarı için 3.6 V6 motorun da eklenmesi bekleniyor. 3.6 litrelik GM patentli motor şu anda Buick Lacrosse'de kullanılıyor.
İlerleyen dönemlerde motor seçekleri arasına bir dizel ve bir de hybrid seçeneğin de eklenmesi bekleniyor.Ancak bu konuda henüz net bir bilgi bulunmuyor.
Şu anda resimde gördüğünüz aracın satışa sunulacak yol versiyonunun Eylül ayındaki Frankfurt Motor Show'da sergilenmesi bekleniyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla