Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-02-2009, 22:54   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
nokia'dan iş ve navigasyon

Nokia Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2009 etkinliği çerçevesinde iş hayatındaki kullanıcılara hitap eden mobil iletişim cihazlarının yanı sıra navigasyon ve Ovi üzerinde durdu.

Symbian işletim sistemini ürün yelpazesine yaymaya devam eden Nokia, Barselona'da dört yeni mobil iletişim cihazı ve yeni servislerini tanıttı. Navigasyon ve iş dünyasına ağırlık veren firma, Ovi dahilinde sunduğu yeniliklerle "bağlı dünya" ve "sosyal iletişim" başlıklarını ele aldı.

Click the image to open in full size.

Nokia E75
Nokia'nın efsanevi Communicator modelinin yeni nesli olarak görülen Nokia E75, iş dünyasında oldukça beğeni toplayacağa benziyor. Önceki modellerin sunduğu özellikleri daha ince ve daha kompakt bir yapıda sunan cihazın büyük tuşlardan oluşan bir klavyesi mevcut. Sürgü mekanizması kapalıyken standart bar tipi bir cep telefonundan farksız olan Nokia E75, 4 GB kapasiteli hafıza kartıyla geliyor ve 16 GB'a kadar destek sunuyor. HSDPA, Wi-fi gibi güçlü bağlantı seçeneklerinin yanı sıra Nokia'dan beklenmeyen bir hareketle cihaza USB üzerinden şarj özelliği eklenmiş.
Cihaz gelişmiş e-posta desteğiyle hem kurumsal hem de web tabanlı e-posta hesaplarınızı bir arada yönetebileceğiniz zengin bir uygulama paketi sunuyor.

Click the image to open in full size.
Nokia E55
Bar tipi tasarımıyla Nokia E65 gibi iş hayatıyla sınırlı kalmadan popülerleşeceğine inandığımız bir diğer E serisi üyesi E55 de etkinlik çerçevesinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sadece 9.9 mm kalınlığında olan E55, boyutları ve sunduğu özellikler birlikte değerlendirildiğinde rakiplerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor. Alt kısmında yarım Q klavye olarak adlandırılan bir tuş takımı mevcut. Her tuş iki harf ve bir sembol/rakam fonksiyonuna atanmış. Tam Q klavye kadar olmasa da nümerik klavyeye göre daha rahat bir metin girişi sunacağı açık. Cihaz Wi-fi, HSDPA, bluetooth ve mikro USB bağlantılarının yanı sıra dahili GPS de mevcut.
Click the image to open in full size.Navigasyon ve stil
Nokia iş hayatına yönelik iki modelinin yanı sıra navigasyon odaklı 6710 ve klasik seriden 6720 Classic modellerini tanıttı. 6210 Navigator modelinin izinde giden 6710, benzer navigasyon ve mobil iletişim performansını sürgülü tasarımda sunuyor. Özel navigasyon tuşu, Wi-fi dahil zengin bağlantı seçenekleri, 16 GB'ye kadar hafıza kartı desteği (2 GB'lik kart kutudan çıkıyor), 5 megapiksel kamera, stereo FM radyo, dijital pusula, 3.5 mm standart kulaklık bağlantısı ve 7.5 saat konuşma süresi sunuyor.

6720 Classic, benzer tasarım çizgisinde güçlü bir model. Gelişmiş Symbian işletim sistemi, 5 megapiksel çözünürlüklü kamera, 3.5 mm standart kulaklık bağlantısı, dahili GPS ve 8 GB'ye kadar hafıza kartı desteği cihazın sunduğu özellikler arasında.




Click the image to open in full size.
Ovi Store, etkinlik çerçevesinde Nokia tarafından tanıtılan en önemli yenilikler arasında. Nokia'nın sosyal ağı Ovi içerisinde bir yazılım dükkanı olarak tanımlanabilecek Ovi Store, kullanıcılara oyun, program, video, webgereç (widget), podcast yayınları ve konum tabanlı servisleri edinme imkanı sunuyor. Ücretli ve ücretsiz içeriklerin bulunduğu Ovi Store, sosyal etkileşim çerçevesinde bulunduğunuz komünitedeki kişilerin kullandığı servis ve uygulamaları belirterek iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlıyor.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla