Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-02-2009, 19:44   #1
ysn_t
 
ysn_t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ve Riva’da mutlu son

Bu haberi bizim stadımızın yapımıyla bagdastırdıgım ıcın koydum
yorum sizin

Ve Riva’da mutlu son

Galatasaray Kulübü’nün, Riva arazisi ile ilgili proje için Anıtlar Kurulu’ndan beklediği onay sonunda çıktı

Galatasaray’ın Aslantepe’den sonra en büyük gelir beklediği 2. projesi olan Riva’da mutlu son. Sarı-kırmızılı kulübün, 250 milyon dolar gelir beklediği proje için, Beykoz Belediyesi’nin ardından son bürokratik engel olan Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan da onay alındı.
Anıtlar Kurulu’nun bu kararı 5’e 3 kabul oyuyla verdiği belirtilirken, araziye 800 konut yapılması planlanıyor. Bundan sonraki süreçte gerekli projelerin hazırlanacağı ve ilk önce Beykoz Belediyesi’ne ruhsat başvurusunda bulunulacağı bildirildi. 2 milyon metrekarelik arazideki imar belirsizliği nedeniyle eli kolu bağlanan ve gelen teklifleri de düşük olması nedeniyle geri çeviren Başkan Adnan Polat’ın, Riva için onayların alınması nedeniyle büyük sevinç yaşadığı kaydedildi.
Bürokratik engel kalmadı
Sarı-kırmızılı kulüpten şu açıklama geldi: “Galatasaray Kulübü’nün Mayıs 2008’de Beykoz Belediyesi’ne ve daha sonra da İstanbul VI numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na sunmuş olduğu Riva Projesi değerlendirmeler sonucunda onaylanmıştır. Önümüzdeki günlerde Uygulama Projesi hazırlanarak Beykoz Belediyesi’ne gönderilecektir. Galatasaray Kulübü’nün Riva arazisini ticari boyuta taşıması açısından önünde bürokratik bir engel kalmamıştır.”

kaynak:milliyet.com.tr
__________________
YÖNETİM İSTİFA
ysn_t Ofline   Alıntı ile Cevapla