Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-02-2009, 15:23   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
SAĞLAM yine "ADAM GİBİ"

Bursaspor, Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından ligde henüz yenilgi yüzü görmedi.


BURSA (A.A) - Bursaspor, Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlüğe getirilmesinin ardından ligde oynadığı 5 maçta henüz yenilgi yüzü görmedi.
Sağlam'ın göreve getirildiği 2 Ocak tarihinden bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe, Sivasspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor ile karşılaşan yeşil-beyazlı takım, bu karşılaşmalardan 2 galibiyet alırken, 3 maçtan da berabere ayrıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u sahasında 2-0 yenen Bursaspor, yine Bursa'da karşılaştığı Hacettepe ile golsüz berabere ayrıldı. Gençlerbirliği karşısında başkent deplasmanından 2-1'lik skorla 3 puan çıkarmayı başaran yeşil-beyazlı takım, lider Sivasspor maçında galibiyeti kaçırdı.
Güçlü rakibi karşısında 1-0 öne geçmeyi başaran Bursaspor, İbrahim'in kendi kalesine attığı gol sonrası 1-1 biten maçın ardından sahadan 1 puanla ayrıldı.
Ertuğrul Sağlam'ın 2 yıl görev yaptığı Kayserispor ile pazar günü Adana'da karşılaşan Bursaspor, golsüz biten maç sonrası yine hanesine bir puan yazdırmayı bildi ve Sağlam yönetimindeki 5'inci maçında da yenilgi yüzü görmedi.
Bursaspor, Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlüğünde Fortis Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe'ye 1-0 yenilmiş, rövanşı da sahasında 3-1 kaybetmişti.
-ÇAVUŞOĞLU:''ANADOLU DERBİSİNDEN GOL ÇIKMADI'-
Bursaspor, Adana'da oynanan ve golsüz sona eren Kayserispor maçında alınan 1 puanı kazanç olarak görürken, kulübün basın sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, ''Anadolu derbisinden gol çıkmadı'' dedi.
Çavuşoğlu, kendileri gibi üst sıraları hedefleyen, Avrupa kupalarına katılma vizesi kovalayan Kayserispor ile Adana'da yapılan maçta iyi mücadele ettiklerini, 0-0 biten maçın ardından hanelerine 1 puan yazdırmayı bildiklerini söyledi.
Ligde üst sıralarda yer alan takımların aldığı sonuçlara baktıklarında, ikinci yarıda özellikle sahalarında oynadıkları maçlarda alınan beraberliklere daha fazla üzüldüklerini ifade eden Çavuşoğlu, ''İkinci yarıda oynadığımız 5 maçtan 9 puan çıkardık. Hacettepe ve Sivasspor maçlarını kazansak ligdeki konumumuz çok daha farklı olabilirdi. Kayserispor ile yaptığımız maçtan da biraz daha dikkatli olabilsek galibiyet çıkarabilirdik. Anadolu derbisinden gol çıkmadı'' diye konuştu.
Çavuşoğlu, hafta sonu Bursa'da Kocaelispor ile yapacakları maça da değinerek, ligde kalma mücadelesi veren rakiplerinin bu maça 3 puan parolasıyla çıkacağını belirtti.
Kocaelispor'un dün Galatasaray'ı deplasmanda 5-2 yenerek, önemli bir başarıya imza attığını anlatan Mehmet Çavuşoğlu, şunları söyledi:
''İkinci yarıda maçlar oldukça zorlu geçecek. Bu hafta ligde alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Rakiplerimizi küçümsemeden, sadece kendi işimize bakarak mücadele etmeliyiz. Kocaelispor maçında da iyi konsantre olup, rakibin konumunu düşünmeden mücadele etmeliyiz. Aksi takdirde sıkıntı yaşarız.''
-BURSASPOR, MAÇLARININ NAKLEN YAYINLANMASINI İSTİYOR-
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, bu sezon ve diğer sezonlarda yeşil-beyazlı takımın tüm maçlarının naklen yayınlanmasını Türkiye Futbol Federasyonu'ndan ve yayıncı kuruluştan talep ettiklerini bildirdi.
Yazıcı, kulübün, ''www.bursaspor.org.tr'' adresli resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, büyüyen futbol endüstrisi içerisinde kulüplerin en önemli gelir kaynaklarından birinin ''maç yayın hakları'' olduğunu belirtti.
Maçların yayın hakkı kadar maçların naklen yayınlanmasının kulüp gelirleri üzerinde oldukça etkili olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:
''Potansiyeli ve sürekliliği olan camialar buradaki etkiyi, birçok noktada kullanabilmekte ve bu sayede gelirlerini artırma konusunda da başarılı olabilmekteler. TFF, geçtiğimiz haftalarda Sivasspor maçlarının naklen yayınlanmasına izin vererek futbol endüstrisini büyütme yolunda önemli ve çok doğru bir adım atmıştır. Biz de Bursaspor camiası olarak taraftarlarımızın, şehrimizin ve takımımızın uzun yıllara yansıyan potansiyellerini düşünerek bu sezon ve diğer sezonlar tüm maçlarımızın naklen yayınlanmasını TFF ve yayıncı kuruluştan talep ediyoruz. TFF ve Kulüpler Birliği çerçevesinde her zaman örnek gösterilen İngiltere Premier Ligi'nde tüm maçlar naklen yayınlanmaktadır ve ortaya çıkan ekonomi malumdur.'' Yazıcı, her kulübe eşit mesafede olan TFF'nin, kendi taleplerini de olumlu karşılayacağına olan inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla