Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-02-2009, 23:40   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş 7 Adamini Bulmuştur..

ARTIK Mustafa Denizli’nin Beşiktaşı’nı tanıyoruz.. Mücadele gücü yüksek, özellikle arka tarafındaki sıkıntıları gidermiş bir takım haline geldiler.. Sıkıntı ön tarafta.. Tek forvetle oynadıkları zaman pozisyona girmekte zorlanıyorlar.. Bobo-Nobre beraber oynatıp, takımın direncini düşüren ve hangi akla hizmet transfer edildiğini anlayamadığım Yusuf’u kenarda tutmak önemli hamleydi ve zaten uzun zaman önce yapılması gerekiyordu..

ANTEP yapı itibarıyla sert bir takım değil.. İyi pas yapıyorlar, onların bu trafiğine izin verirsen, başına bela açabilirsin.. Ama iyi mücadele edersen, buna fiziken karşılık veremiyorlar.. Tabata’nın eksikliğinde Antep’i kafası kesilmiş tavuğa benzettim.. Gayret gösterdiler ama organize olamadılar.. Nurullah Sağlam da hatalar yaptı.. Elinde Erman Özgür gibi (ki F.Bahçe’ye golü atmıştı) teknik ve tecrübeli bir silahı var.. Sakatlığı var mıydı bilmiyorum ama kenarda tuttuğuna göre oynayabilecek durumdaydı.. Erman’ı oynatmayıp H. Bayraktar gibi sıradan bir oyuncuya şans vermesi, hele Tabata yokken orta sahanın verimini düşürdü..

% 100 PENALTI

ANTEP’İN tek şansı, golü Beşiktaş’tan önce bulmasına bağlıydı.. Çünkü golü yediklerinde dirençlerini kaybediyorlar.. Aslında gollük pozisyonları da yakaladılar.. 44. dakikada Beto’nun boş kaleye vuramadığı top maçın kırılma anıydı.. Beto o golü atsa, Beşiktaş 2. devrede kâbusla uyanabilirdi.. Bir kritik pozisyon da 39. dakikada Sivok’un Beto’yu düşürmesiydi.. % 100 penaltıydı.. En beğendiğim hakemlerden biri olan Bünyamin Gezer atladı..

İLK yarıda insanın uykusunu getirecek kadar kötü gözüken Beşiktaş, 5 dakika içinde bulduğu 2 golle mevzuyu bitirdi.. Antep çözüldü, Serdar Özkan final paslarında biraz daha akıllı ve diri olsa fark daha da büyürdü rahatlıkla.. Sonuçta Beşiktaş rakiplerinin nisbeten kolay takımlarla oynadığı haftada, yarışta kalmasını sağlayacak, kritik bir galibiyetle geçen haftayı telafi etti..

EH BE RÜŞTÜ!

GÖZÜME takılan detaylar şöyle:

1. LİGİN en fazla korner kullanan takımı Beşiktaş, 2 hafta içinde Trabzon’dan sonra Antep’e de kornerden gol attı.. Demek ki, korner sorunu giderilmeye başlandı..

2. BEŞİKTAŞ’IN omurgası artık belli.. Kalede Rüştü, önündeki stoperler Zapo ile Gökhan, ön liberolar Sivok ile Ernst, forvetler ise Nobre ile Bobo.. Denizli, zirve yolundan çıkmak istemiyorsa bu 7 oyuncunun yeriyle zorunlu olmadıkça oynamasın.. Yok, “Heyecan arıyorum, eğer şapkadan tavşan çıkarmazsan öleceğim” diyorsa da macerayı diğer 4 adam üzerinde arasın.. Buraya dokunmasın..

3. KALE Rüştü’nün dedik ama bunun gerçek sebebi arkasında Hakan Arıkan olmasında.. Rüştü, Antep’in can havliyle saldırdığı 60-70. dakikalar arasında pek de güven vermedi.. Yan toplarda olmayacak 2 çıkış hatası yaptı.. Şansı ve 2. çıkışında faul vardı, gol olmadı.. Hele seyirciyi alkışladığı için gördüğü sarı kart ve İstanbul BŞ Bld. maçında cezalı duruma düşmesi, tam komedi dünyası.. Artık 35 yaşına geldin Rüştü, bırak bu gereksiz işleri.. Baskı altındayken sorumluluk al, yan toplarda da artık hata yapma!

4. NOBRE haftalardır suskundu, dün öyle kritik bir anda gol attı ki, Antep’in gardı düştü.. Takımın en önemli silahı olduğu için onun gollerine dönmesi, Beşiktaş’ın kalan maçlarda daha rahatlaması anlamına gelecek.. Yoksa zaten en çok koşan Beşiktaşlı Nobre..

5. TEKRAR söylüyorum, Ernst isabetli bir transfer.. Geniş alan kaplıyor, soğukkanlı, gereksiz işlerden kaçıyor, arkadaşları ona saatli bomba paslar attığında da durumu kurtarıyor.. Cisse bile Ernst’in yanında gözüme güzel gözüktü.. Anlayın artık!

SERGEN YALÇIN
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla