Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-02-2009, 00:31   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
crossover by peugeot"nun örtüsü kalkıyor

79. Cenevre Otomobil Fuarı’nda Peugeot yepyeni standında, yeni crossover modeli Peugeot 3008’i dünya prömiyeri ile tanıtacak. Peugeot’nun, coupe-cabriolet sınıfındaki liderliğini güçlendiren 308 CC modeli de fuar kapsamında sergilenecek. Ayrıca Cenevre Otomobil Fuarı bu yıl, bisiklet, motosiklet, scooter, otomobil olmak üzere iki, üç ve dört tekerlekli araçlarında çevreye saygı, yüksek güvenlik düzeyi ve rekabetçi fiyatları bir arada sunan Peugeot yönünden, küresel ve sürdürülebilir ulaşım sektörünün sorumlu bir oyuncusu olduğunu duyurmak ve kanıtlamak için bir fırsat olacak. Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki Peugeot standında toplam yirmi beş yeni model sergilenecek.
3008: Yeni teknoloji, yeni sürüş keyfi
Peugeot 3008, otomobilde yepyeni dünyaları keşfetmek için yaratılmış, geniş iç ve dış boyutları ile dikkat çeken yeni bir otomobil. Kullanıcı ve yolcularına pratik olduğu kadar prestijli bir iç mekan sunan bu çok işlevli otomobil, dış görünüşü ve iç tasarımıyla çok sayıda otomobil kavramının kesişme noktasında yer alıyor. SUV, MPV ve hatchback modellerin karışımından doğan araç her bir modelin en güçlü yönlerini aldı ve bunlara Dynamic Rolling Control, güçlendirilmiş çekiş sistemi gibi çok sayıda yeni teknolojiler ekledi. ”Yüksek” bir araçta sürüş keyfi, yüksek performansı ve çevreye saygı gibi genelde birbirlerine karşıt olarak değerlendirilen özellikler Peugeot 3008’de başarılı bir şekilde bir araya getirildi.
Geleneksel olmayan tarzı ve tasarım tercihleriyle yeni açılımlar yaratmaya yönelik tasarlanan Peugeot 3008 modern, pratik ve sürüş keyfi yüksek bir araç arayışında olan müşteri kesimlerine orijinal çözümlerle birlikte en üst seviyede çok amaçlı kullanım olanağı sunuyor. Güvenli, çok yönlü kullanıma uygun ve prestijli safkan bir crossover olan 3008, otomobil dünyasında yepyeni alanlar keşfediyor.
3008, 130 g/km’den başlayan CO2 salınımı değerlerine sahip yüksek performanslı versiyonlarıyla her şeyden önce çevreye saygılı bir otomobil olduğunu ortaya koyuyor.
308 CC : Coupe-Cabriolet'lerin en fazla cabriolet olanı
308 CC ile Peugeot, coupe-cabriolet sınıfındaki liderliğini güçlendiriyor. Bu yeni CC şık, özgün ve dinamik tasarımını, keyif veren ve hassas konfor/davranış senteziyle birleştiriyor. Ön koltuk başlıklarına yerleştirilen sıcaklık/debi, yön ayarlı gerçek bir sıcak hava koruması oluşturan sıra dışı ense ısıtıcı “Airwave” sistemi, aktif güvenlik barları ve dünyada ilk kez kullanılan, yan koltuğa entegre kafa hava yastığı gibi yenilikçi konfor ve güvenlik donanımları araca üst sınıf statüsü kazandırıyor.
Küresel ve sürdürülebilir ulaşım olanağı sunumu
Cenevre Otomobil Fuarı bu yıl, bisiklet, motosiklet, scooter, otomobil olmak üzere iki, üç ve dört tekerlekli araçlarında çevreye saygı, yüksek güvenlik düzeyi ve rekabetçi fiyatları bir arada sunan Peugeot yönünden, küresel ve sürdürülebilir ulaşım sektörünün sorumlu bir oyuncusu olduğunu duyurmak ve kanıtlamak için bir fırsat olacak.
CO2 salınımı ile yakıt tüketimini kontrol altında tutarak herkese erişilebilir bir ulaşım imkanı sunmak, Peugeot’nun “Blue Lion” konsepti ile simgelediği temel hedeflerinden birini oluşturuyor. Bu yaklaşım tutarlı, çevreye saygılı teknik çözümlerin araştırılması ve benimsenmesiyle somutlaştırılıyor. Peugeot bugün düşük yakıt tüketimli ve CO2 salınımlı araçlarda tartışmasız Avrupa’nın lideri konumunda bulunuyor. Avrupa’da satılan 120 g/km’den düşük CO2 emisyonuna sahip 6 araçtan biri Peugeot markası taşıyor.
Bu performans, Markanın standında özel performansa sahip bir teknik paket sunan 66 kW/90 bg gücündeki bir 207 1,6 l HDi FAP versiyonu ile sergileniyor. Bu yeni teknik donanım yakın bir gelecekte markanın araçlarının karbon emisyonunun 99 g/km’ye düşürmesini sağlayacak. Emisyon oranı yeni 107’de şimdiden 106 g/km ve ayrıca yakında ticarileştirilecek olan 407 1,6 l HDi FAP 80 kW/110 bg versiyonunda sadece 129 g/km seviyesinde bulunuyor.
Peugeot bu alandaki liderliğini korumak ve güçlendirmek için sektörde çığır açan teknolojilere yatırım yapıyor:
-Peugeot standında sergilenecek olan konsept otomobiller Grubun yeni nesil hibrid modeller konusunda sağladığı ilerlemeleri gözler önüne seriyorlar. 3008 modeli lansmanından sadece iki yıl gibi kısa bir süre sonra Grup bünyesindeki ilk hibrid otomobil olacak;
-Peugeot mikro-hibridasyon sınıfında da kendini gösteriyor. Böylece, 2. nesil Stop & Start sistemi 2011 yılından itibaren tüm modellerin seri üretiminde uygulanacak;
-Elektrikli otomobil sınıfında, 106 (bugün itibariyle dünyada en çok satılan elektrikli otomobil) ile 1995 yılından beri öncü olan Peugeot, bu konudaki aktif çalışmalarını en umut verici teknolojilere dayanarak her zamankinden daha yoğun şekilde yürütüyor.
Peugeot’nun yakın gelecek için saptadığı ana eylem çizgisini çevreye ve topluma daha saygılı ve güvenlik konusunda örnek oluşturan modelleriyle otomobil kullanımında yeni bir anlayış biçimini tutundurmak ve geliştirmek oluşturuyor.
Kavram modelleri Prologue HYbrid4, RC HYbrid4 ve HYbrid3 Compressor, Peugeot markasının çevreyle ilgili bu yaklaşımının en önemli kanıtlarını oluşturuyor.
İçten yanmalı bir motor ile elektrikli bir motoru birleştiren HYbrid teknolojisi yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu konularında yeni bir çağ açıyor. Bu motorlar birbirlerinden bağımsız olarak (sadece elektrikli motorla sıfır emisyon modu) veya birlikte çalışabiliyorlar. Bu şekilde, sürücünün ihtiyacına göre araçta güç artışı ve özellikle dört tekerlekten çekiş olanağı sağlıyor.



Crossover by Peugeot"nun örtüsü kalkıyor
Click the image to open in full size.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla