Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-02-2009, 10:02   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ilk raunt golsüz

Inter Milan [0 - 0] Manchester U.

Stat

Giuseppe Meazza

Hakem
Luis Medina Cantalejo

Yardımcı Hakemler
Jesus Calvo Guadomuro – Jose Manuel Fernandez Miranda

Dördüncü Hakem
Alfonso Perez Burrull

Inter
Julio César, Maicon, Chivu, Rivas Nelson (46’ Cordoba), Santon, Cambiasso, Zanetti (K), Muntari (76’ Cruz), Stankovic, Ibrahimovic, Adriano (77’ Balotelli)

Manchester United
van der Sar, O'Shea, Ferdinand (K), Evans, Evra, Carrick, Fletcher, Ronaldo, Giggs, Park (83’ Rooney), Berbatov

Sarı Kartlar
44’ Toldo, 57’ Chivu, 59’ Maicon, 71’ Fletcher, 88’ Rooney, 90+3’ Cordoba

Şampiyonlar Ligi’nde 76 günlük özlem sona ererken, gecenin en önemli maçı İtalya’daydı.

E Grubu’nda 10 puanla Villarreal, AaB ve Celtic’in önünde zirvede yer alarak son 16 arasına çıkan Manchester United'ı, B Grubu’nda Panathinaikos’un arkasından 8 puanla turlayan Inter’in evinde ağırladığı dev mücadeleden gol sesi çıkmadı.

Inter teknik direktörü Jose Mourinho’nun iddialı açıklamaları ile daha da önem kazanan ve Ferguson-Mourinho buluşması olarak nitelenen maçta iki ekip de önemli pozisyonlar yakalasa da, genelde kontrollü bir mücadele izlendi.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::
3. dakikada sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Ronaldo’nun sert şutunda top kalecide kaldı!

5. dakikada yine etkili gelen Manchester United oldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topa defansın üzerinde kafayla vuran Ronaldo’ya topu çizgide çelen Julio Cesar izin vermedi.

8. dakikada bu kez kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan frikikte Ronaldo topun başına geçti. Sert şut direğin dibinden az farkla auta gitti.

14. dakikada yine Manchester United bir serbest vuruş kazandı. Bu kez Giggs’in kullandığı atışta top barajdan döndü.

19. dakikada Giggs’in ceza alanı sağ kısmındaki Berbatov’a derin pasında yıldız futbolcu içeriye ortasını yerden gönderdi ama Inter savunması topu zor da olsa uzaklaştırdı.

26. dakikada maçın o ana kadarki en önemli pozisyonu kaçtı. Giggs soldan ceza alanına Rivas Nelson’dan sıyrılarak girdi, kaleci ile hafif çapraz pozisyonda vuruşunda Julio Cesar başarılıydı.

28’de kazanılan frikikte yeniden topun başına geçen Ronaldo’nun Julio Cesar’ın soluna gönderdiği şutu başarılı kaleci köşeden çelmeyi başardı.

29. dakikada ise konuk ekibin süren atağı yine etkili gelişti. Giggs’in sağdan ortasında Ronaldo ceza alanında kafayı vurdu ama top az farkla auta gitti.

39. dakikada Ibrahimovic’in soldan ceza alanına ortasında Adriano’dan önce van Der Sar topun hakimi oldu.

42. dakikada Park’ın soldan ortasında ceza alanında iyi yükselen Berbatov’un vuruşu üstten auta gitti.

43. dakikada ilginç bir an yaşandı ve maçta ilk sarı kart sahada olmayan bir isme çıktı. Hakem Luis Medina Cantalejo bu dakikada Inter yedek kulübesine gelip, kendisine itirazlarda bulunan Toldo’ya sarı kart gösterdi.

45’de ise Santon’un soldan sürüklediği atakta defansın ayak koyduğu top boşta kaldı. Cambiasso bu topa gelişine vurdu ama yine defansa çarpan top kalecide kaldı.

Mücadelede ilk devre böylece 0-0 kapanırken, gol çıkmayan devrede oyunun mutlak hakiminin Manchester United olduğu görüldü. Topla oynama oranları eşit olsa da, 5 şut atan ve hiç kaleyi bulamayan rakibine karşın özellikle serbest vuruşlarla etkili gelen, 10 kez de kaleyi deneyip 4'ünde isabet elde eden ManU, buna rağmen golle tanışamadı.

İkinci yarıya ise ilk yarıya oranlda Inter etkili başlamayı başardı.


47. dakikada tehlikeli Inter atağında soldan Stankovic’in ortasında Ibrahimovic penaltı noktasında topu bıraktı ve arkasında Adriano gelişine vuruşla kaleyi denedi. Top iki ayağına birden çarpan golcü oyuncunun vuruşu üstten auta gitti ve mutlak gol pozisyonu harcanmış oldu.

48’de ise Inter penaltı bekledi. Sağ kanattan Zanetti son çizgiye indi ve ortasını ceza alanına yaptı. Van der Sar’ı aşan topa dokunmak Adriano için oldukça kolaydı ama Brezilyalı golcü yerde kaldı. Ferdinand’ın oyuncularına faul yaptığını iddia eden Interli futbolcular ve yedek kulübesi yoğun itirazlarda bulunsa da hakem Cantalejo oyunu sürdürdü!

51. dakikada Stankovic ceza yayı önünden kaleyi sert şutla denedi. Vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

64. dakikada Muntari’nin soldan ortasında Ibrahimovic’in ceza alanında kafa vuruşu kaleyi bulmadı, süren atakta soldan ceza alanına girmek isteyen Muntari yerde kaldı ama hakem yine oyunu sürdürdü.

67’de ise ikinci yarıda ManU’nun ilk etkili atağı gelişti. Son çizgiye sağdan inen Ronaldo’nun arka direğe ortasında Giggs’ten önce Zanetti topu uzaklaştırdı!

72’de ise Cambiasso’nun soldan ceza alanına yerden pasında Adriano aldığı pası etkili kullanamadı ve Cerrick araya girip topu uzaklaştırdı.

75’de konuk ekip yeniden etkili geldi. Giggs ceza alanına sağdan girdiği ve etkili olduğu pozisyonda açısını da düzeltti ama son vuruşu iyi yapamadı.

76’da ise bu kez Berbatov soldan ceza alanına sokuldu, sert şutunda top yan ağlara takıldı.

88’de Rooney kendisine atılan derin pasa hareketlenirken, Cesar erken çıkarak mutlak gol şansını önledi.

90’da Stankovic uzak mesafeden şansını denedi. Sert şut üstten auta gitti.

Uzatmanın 3. ve son dakikasında ise Ronaldo gol şansı buldu. Kazanılan frikikte Portekizli oyuncunun sert vuruşu Julio Cesar'ın kucağında kaldı.

Bu pozisyonun ardından İspanyol hakem Luis Medina Cantalejo mücadelenin son düdüğünü çaldı.

NOTLAR.. NOTLAR.. NOTLAR..
0-0'lık sonuçla Devler Ligi'nde adeta erken final niteliğindeki mücadelede Manchster United istediğini elde etmeyi bildi. Devler Ligi'nde bu eşleşmeden çeyrek finale çıkacak olan ekip 11 Mart'ta Old Trafford'da yapılacak rövanş mücadelesinin ardından belli olacak.

Porto ve Chelsea döneminde Manchester United’a karşı önemli başarılar elde eden Inter teknik direktörü Jose Mourinho daha önce yaptığı açıklama ile mücadele öncesine damga vurmuştu. “15 gün sonra, son Avrupa şampiyonunu elemeyi kutlayacağız” diyerek iddiasını ortaya koyan Mourinho, maç boyunca çok da etkili olamayan takımını kenardan stresli bir şekilde takip etti. Mourinho bu maçla Ferguson ile 13. kez karşı karşıya geldi ve yine yenilmedi. Bu arada Sir Alex Ferguson ise takımında sadece 1 değişiklik yaptığı maçı, kenarda kendisi ile özdeşleşen cikleti ile yine rahat bir şekilde takip etti.

Inter’in aynı zamanda sahadaki tek İtalyan futbolcusu da olan 18 yaşındaki Santon, bu maçla birlikte ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde forma giyme şansı buldu.

Maç öncesinde Inter’de Materazzi ve Samuel, konuk ekipte ise Neville, Hargreaves, Brown, Da Silva ve Anderson sakattı.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla