Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-02-2009, 14:28   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Antu pes ediyor :)

"Mutsuzuz, umutsuzuz, artık yeter!" bu sözler F.Bahçeli taraftarların en popüler forum sitesi olan antu.com’dan... Sonunda "Hep destek tam destek" tavrı kırıldı ve taraftar isyan etti.
Hazırladığı görsellerle sarı-lacivertli taraftarın sözcüsü olan antu.com bu sefer isyanını dile getirdi. "Bu güne kadar "hep destek, tam destek" dedik ama bu politika yıkıldı. Artık yeter" yorumları yapan sarı-lacivertli taraftarların popüler sitesi Antu, hazırladığı görselle birlikte "Nefes Darlığı Çekiyoruz" başlığı altında bir bildiri yayınladı.

Son beş yılda 3 kere şampiyon olduk. Ancak bu 5 sene zarfında tribünlerde açılan pankartlara, yapılan tezahüratlara baktığımızda bu süre zarfında görev alan kadroların yeterince mücadele etmediğinden, kazanma hırsının olmadığından şikayetçi olunduğunu görürüz. "Yenilsen bile maçın sonunda sırılsıklam olsun o forma!", "Senin tek korkun kaybetmek olsun, savaşmazsan yazıklar olsun", "bu formanın hakkını verenler asla yalnız kalmazlar", "O forma için biz ölürüz; siz savaşın yeter!"
Taraftarın bu uyarılarında ne kadar haklı olduğunu zaman içinde acı tecrübelerle gördük. Takım Denizli'de o kadar gergin bir ortam içinde tek bir sarı kart görmeden şampiyonluğu verdi.
Aynı şekilde geçen sene Sami Yen`de...
Taraftar 5 senedir, Fenerbahçe futbolcusunun mağlubiyeti bu kadar kolay kabullenemeyeceğini, yenilgiye sonuna kadar direnmesi gerektiğini, büyük takım futbolcusu olmanın bunu gerektirdiğini anlatmaya çalışıyor, feryat ediyor, ancak futbolcuların pek umurunda olmuyor.
Tecrübesi ve otoritesiyle takımdaki disiplinsizliğe çare olur umuduyla teknik direktörlüğe getirilen Luis Aragones devrinde disiplinsizlik zirve yaptı. Takımda kazanma arzusu, yardımlaşma ve hırs tamamen yok oldu. Başkanımızın öve öve bitiremediği "Ben onun gibi bir hocayla hiç çalışmadım, takımı sonunda tam istediğim gibi bir hocaya emanet ediyoruz"dediği Aragones`in aşısı tutmadı, hatta zaten zor nefes alan takımı iyice komaya soktu.
Kadro yapısı hiç uygun olmadığı halde sisteminde inat eden, yaşanan başarısızlıkları aşmak adına hiç bir yaratıcılık ve esneklik göstermeyen Aragones, takımın geçen sezonlarda maç maç parlayan yıldızlarla galip gelme özelliğini de yok etti. Çünkü onları kendi sisteminin prangalarıyla sıkıca bağladı, özgürlüklerini elinden aldı. Artık takımda kimse inisiyatif almıyor, anlamsız ve amaçsız paslaşmalarla vakit geçiriyorlar.
Artık son günlerin moda deyimiyle bir kırılma noktasındayız. Başkan ve yönetimimizin bu kötü gidişata müdahale etmesi gerekmektedir. Kadro yapımızın Aragones`in kafasındaki sisteme uygun olmadığı, ortaya konulan isteksiz futbol ve başarısız sonuçlarla iyice görülmüştür. Bu konular tabi ki yönetimimizin sorumluluğundadır. Biz taraftar elbette, transferlere, hoca seçimine karışmak gibi anlamsız bir istekte bulunmuyoruz. Ancak bu kötü gidişata son verilmesini beklememiz, sahada koşan, savaşan ve galibiyet için formasını sırılsıklam yapan bir takım görmek istememiz de taraftar olarak hakkımızdır.
Biz taraftarlar yıllardır kulübümüze her koşulda destek oluyoruz. Ancak yönetimimizin de "Hep destek tam destek" felsefesini yıllardır hem maddi hem manevi özverilerde bulunarak uyguladığımızı unutmaması lazım.
Yönetimimizin, taraftarın isteklerini hiçe sayan anlayışını bir an önce terk etmesi önemlidir. Çünkü son zamanlarda hem alınan hem gönderilen futbolcularla ilgili yapılan hatalar, hocalarla yolların ayrılmasında veya hoca seçiminde yaptıkları yanlış tercihler bizleri büyük bir mutsuzluğun ve karamsarlığın içine itmektedir.
Maddi olarak bu kadar güçlenen ve bütçe olarak rakiplerini katlayan kulübümüzün sahada bu kadar acz içinde olmasına tahammül edemiyoruz. Fenerbahçemiz bütün unsurlarıyla nefes darlığı çekmektedir. Futbol takımının bütçesi iyi yönetilemediğinden, bir takım yaratma yerine, spekülatif transferler tercih edildiğinden, mali açıdan en güçlü olduğumuz dönemde, futbol takımı sahada tarihin en basiretsiz futbollarından birini oynamaktadır.
Fenerbahçe taraftarı artık eskisi gibi değil. Yani rakiplerin başarısızlığıyla avunup, kendi başarısızlıklarının örtbas edilmesini istemiyor. Taraftar, yönetimin, bu sene transferlerden, futbol takımı kadrosuna, teknik heyetinden, sahada oynanan futbola, tribününe kadar her alanda işlerin kötüye gittiğini fark etmesini ve gereken ciddi önlemleri alacak iradeyi göstermesini bekliyor.

Kaynak : Medyaspor
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla