Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-02-2006, 23:10   #1
odin
B J K
 
odin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş etiği ve tüzük ihlali (1)

Beşiktaş, “büyük” kulüplerimizden birisi. Gönül verenlerinin birincisi... Kuruluştaki felsefeleriyle Türk Sporu’nun lokomotifliğine soyunmuş, çok branşta, çok sayıda Türk gencine spor yaptırma heyecanındaki insanların kurduğu kulüp... İlkeleri var(dı), idealleri var(dı)!
Geçtiğimiz pazartesi günü Habertürk’te yayınlanan Şeref Tribünü programında yapımcı Beşiktaş üyeliklerinin tüzüğe uygun olarak yapılmadığını ve yöneticiler dahil bir takım Beşiktaşlılar’ın Beşiktaş’a üye kaydettiğini, peşin ödenmesi gereken üye aidatlarının senetlerle bazı şahıslarca ödendiğini, denetlemenin yapılacağı günlerde basit bir muhasebe hareketiyle borçların sıfırlandığını, ertesi gün borçların eski haline geldiğini belgelerle açıklarken, programda bulunan eski başkan adayı Fikret Orman da olaylardan utanç duyduğunu söyledi ancak ilerleyen dakikalarda yaklaşık 1000 üyenin aidatını ödediğini itiraf etti.
Yenilir yutulur gibi bir haber değildi.
Beşiktaş dernek statüsünde bir kulüp. Dernekler Masası İçişleri Bakanlığı’na bağlı. Beşiktaş 2. Başkanı Murat Aksu’nun babası olan Abdulkadir Aksu’nun Bakanlığı’na... Çıt çıkmadı. Hiç bir yönetici açıklama yapmadı...
Açıklama 4 gün sonra geldi. Beşiktaş’ın resmi internet sitesinden yapılan ve “kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız” ifadeleriyle biten açıklamada, özetle, haberin maksatlı olduğu, programcının reyting peşinde koştuğu ileri sürülürken, Fikret Orman’ın da seçim hesapları içerisinde yönetim kurulunu yıpratmaya çalıştığını belirtmişti. Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticileri Fikret Orman’ın televizyonda spontane yaptığı itirafı resmi açıklamada hem de 4 gün sonra yapıyorlardı.
*** Yönetim kurulu üyemiz Sayın Bülent Deriş’in ise ödenmediği iddia edilen üyelik bedellerinin üyelikler yapıldığı tarih itibariyle, cari hesabına borç kaydedildiği, karşılığında alınan senetlerle muhtelif tarihlerde ödendiği görülmüştür.
(Senetle mi? Nasıl oluyor... Üyelik giriş bedeli 2 milyar lira peşin ücretle, ya da kredi kartına 4 eşit taksitle yapılır kuralı kim için ne için değiştirildi. Neden Bülent Deriş borçlanıyor da üye olan değil. Taraftarlar üye mi oluyorlar yoksa yöneticiler üye mi alıyorlar)
*** Kulübümüzün işleyişi içerisinde yıllardır sürdürülen sistem gereği, yönetim kurulu üyelerimizin borçları ya da alacakları oluşmaktadır.
(“Yıllardır sürdürülen sistem gereği”! Bu nasıl sistem? Sistemi “tüzük” yani Beşiktaş anayasası belirlemiyor da, “tüzük” dışı bir sistem mi geliştirilmiş. Yıllardır dendiğine göre Serdar Bilgili yönetiminde de, hatta Süleyman Seba zamanında da üyeler sistem gereği kulübe borçlanıyorlar mıydı?)
(Bir yöneticinin kriz anlarında kulübe kaynak aktardığı için elbette alacağı olur da, borcu nasıl olur? Yöneticiler “tüzük ihlali” olsa da vadeyle borçlanarak bir takım insanları üye yapabilir mi? Ya da işi kötü giden bir yönetici mesela kulüpten borç mu alır? Bu hak tüm üyeler için geçerli midir? Hangi koşullarda geçerlidir?)
(Eskiden de Galatasaray, Fenerbahçe taraftarı olan Beşiktaş kongre üyelerinin görüntüleri yayınlanmıştı. Başka takımların taraftarları bu sistem gereği kulübe üye oluyor da bundan niye kimse rahatsızlık duymuyor? Yıllardır süren bu sistem Beşiktaş’ın kaderi mi? Seçilmek herşeyden önemli mi? İnsanlar bu sistem devam etsin diye mi aday oluyorlar? Beslendikleri bu sistem kendilerini kısa bir süre korusa da, Beşiktaş’a ne fayda sağlıyor?)
*** 103 yıllık Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün etik değerlerini hiçe sayanları, yönetim kurulumuzu yıpratmak adına bu tezgahın parçası olanları esefle kınıyoruz...
(Etik değer? Biz de Fan-etik olarak Beşiktaş’ın etik değerlerini hiçe sayan herkesi, tüzüğünü çiğneyen herkesi kınıyoruz)
(Anayasayı bir kere çiğnemekle hiç bir şey olmaz anlayışı, sistem gereği bir çok kez çiğnemeyle neticelenir.)
odin Ofline