Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-02-2009, 22:21   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
tuncay yine sahnede

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i deplasmanda 1-0 yenerek çeyrek final için avantaj yakalayan Liverpool, FA Cup'ta çeyrek finale yükselmeyi başaran Middlesbrough'ya konuk oldu.

Riverside'da yapılan ve hakem Rob Styles'ın düdük çaldığı mücadeleye ev sahibi Boro; Jones, Hoyte, Wheater, Huth, Pogatetz, O'Neil, Arca, Bates, Downing, Tuncay, Aliadière 11'i ile çıktı.

Konuk Kırmızılar ise sahada; Reina, Carragher, Hyypia, Skrtel, Aurelio, Mascherano, Alonso, Gerrard, Kuyt, Babel, El Zhar 11'ile yer aldı.

Boro'da teknik direktör Gareth Southgate, FA Cup'taki West Ham maçında gol atan milli oyuncumuz Tuncay Şanlı'ya ilk 11'de yer verirken, Marlon King ve Afonso Alves yedek kulübesindeydi.

Liverpool'da ise sakatlığı bulunan İspanyol yıldız Fernando Torres kadroda yer almazken, kaptan Steven Gerrard ise 11'e geri döndü. Torres'in yokluğunda 22 yaşındaki Faslı oyuncu Nabil El Zhar forma şansı bulurken, Alvaro Arbeloa'nın yerine tecrübeli defans oyuncusu Sami Hyypia ilk 11 başladı. Real Madrid maçının kahramanı Yossi Benayoun da yedekler arasındaydı.

Lider Manchester United ile arasındaki 8 puanlık farkın daha da fazla açılmaması için puan kaybına tahammülü olmayan Liverpool, ilk yarıda oyunun hakimi gibi gözükse de Boro da rakip kalede tehlikeler yarattı.

Dakikalar 33'ü gösterdiğinde ise Liverpool için talihsiz bir an yaşandı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda, altıpasın içine doğru süzülen top Alonso'nun dizize çarpıp ağlara gitti ve Boro bu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda golü arayan Liverpool, oyundan çıkana kadar oldukça kötü bir performans sergileyen El Zhar'ın ayağından mutlak bir gol kaçırırken, 63'te Boro farkı 2'ye çıkardı. Gelişen Middlesbrough atağında ceza sahasına çevirilen topa gelişine plase bir vuruş yapan milli oyuncumuz Tuncay Şanlı, meşin yuvarlağı sağ alt köşeye gönderdi: 2-0!

Bu golle birlikte Premier League'deki gol sayısını 5'e çıkartan ve takımının en golcü futbolcusu konumuna gelen Tuncay, attığı golden sonra formasını çıkarınca sarı kart gördü.

Başarılı performansıyla dikkat çeken Tuncay, 80. dakikada yerini Adam Johnson'a bırakırken, West Ham maçında olduğu gibi taraftarından alkış aldı.

90+3'te King'in boş kaleye attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı! Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Middlesbrough, Liverpool'u 2-0 mağlup etti ve kritik bir 3 puan aldı!

Boro bu galibiyetle 27 maçta 26 puana ulaşıp maç fazlasıyla 17. sıraya yükselirken, 14 maçlık galibiyet hasretine son veremedi. Riverside'dan eli boş dönen Liverpool ise 27 maç sonunda 55 puanda kaldı ve averajla 3. sıraya geriledi.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla