Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2009, 12:59   #1
varada
 
varada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
AMD 'İstanbul' görücüye çıktı

Click the image to open in full size.AMD, "Istanbul" adını verdiği yeni işlemciyi geçtiğimiz günlerde Texas'taki merkezinde basına küçük bir performans demosu ile tanıttı.
45nm teknolojisi ile üretilmiş, 6MB L3 önbellekli ve 6 çekirdekli Opteron serisi bir işlemci olan "AMD Istanbul" Socket F'e sahip sistemler için yeni
bir upgrade olanağı sunacak ve şu anda piyasada olan Opteron'lar gibi Hypertransport ve 2 kanal DDR2 bellek gibi özellikleri de içerecek.
Tanıtıma çağırılan TechPowerup web sitesi yazarları testi şu şekilde anlatıyorlar: "AMD yetkilileri, Istanbul işlemcisini Windows 2008 Sunucu kurulu bir 4 işlemcili bir sunucuda görücüye çıkarttı. İlk testte Windows Server'daki Görev Yöneticisinde toplam 24 adet çekirdek ayrı ayrı görüntülendi. İkinci testte ise aynı sunucuda 3 Sanal Makine yazılımı (Red Hat Linux, Windows 2003 Server, SLES 11 64) çalıştırılarak her bir sanal makineye bir işlemci atandı. 3ncü testte ise AMD'nin şu andaki güncel serisi "Shanghai" işlemcisi ile bir karşılaştırma yapıldı ve Shanghai için 25000 MB/sn "Stream" performans ölçümü AMD Istanbul için 42000 MB/sn olarak ölçüldü."
Daha önce AMD tarafından herhangi piyasaya sürülme tarihi verilmeyen "Istanbul" işlemcisinin, bu tanıtımdan sonra 2009'un 3ncü çeyreğinde piyasaya sunulabileceği tahmin ediliyor.
__________________
.
varada Ofline   Alıntı ile Cevapla