Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2009, 18:38   #2
beşiktaşkımm
SeNi SeVmEyEn ÖlSüN
 
beşiktaşkımm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Beşiktaş 110-95 F.Bahçe

Beko Basketbol Liginde Beşiktaş Cola Turka, Akatlar`da, Fenerbahçe Ülker`i 110-95 mağlup etti.
Burak Bıyıktay`la ilk maçına çıkan Beşiktaş Cola Turka ilk dakikalarda topu potaya yaklaştırıp Baxter`la sayılar buldu. Ömer Onan`dan kurtulduğu anlarda etkili olan Baxter Siyah - Beyazlıları sürüklerken çok doğru bir 5 ile sahada yer alan Fenerbahçe Ülker Oğuz ve Mirsad ile dışarıdan bulduğu sayılarla 2. dakikada 8-4 öne geçti.

Green de hem dışarıdan hem de içeriden devreye girip takımının 4. dakikada 3/3 dış atış atmasını sağlarken Ömer Onan ön sahada baskı yapıp takımının top çalmasını sağladı ve Fenerbahçe Ülker 4. dakikada 17-9 öne geçti.

Fenerbahçe Ülker`in dış atışlarına Cevher yanıt verirken Baxter da ona katıldı ve Beşiktaş Cola Turka 8. dakikada farkı 1`e indirdi. (20-21) Ancak pota altı savunmasında sorunlar yaşayan Siyah - Beyazlılara karşı Fenerbahçe Ülker`de ortalarda olmayan Giricek sahneye çıktı ve Sarı - Lacivertliler Hırvat oyuncunun hem içeriden hem dışarıdan bulduğu sayılarla 26-21 ile farkı açtı. Ancak penetrelerle ve uzunlarına top geçirmeyle hücumlarını şekillendiren Beşiktaş Cola Turka Chatman`in basket fauluyle oyuna dengeyi getidi. (26-26)

Son hücumda Fenerbahçe Ülker Giricek ile top kaybı yapınca bu fırsat Beşiktaş Cola Turka`ya geçti ve Chatman ile ikili oynayan Wesson sayıyı buldu. Siyah - Beyazlılar 7-0`lık seriyle ilk çeyreği 28-26 öne geçti.

1.PERİYOT: 28-26

İkinci çeyreğe Green`in üçlüğü ile giren Fenerbahçe Ülker (takım olarak 5/6) savunmayı iyi yaptığı zamanlarda hızlı çıkıp topu boyalı alana geçirmeyi başardı ve Mirsad`ın basket fauluyle Sarı - Lacivertliler 12. dakikada 34-32 öne geçti.

Green`in dış atışlardaki isabetine içeriye penetrelerle Chatman ve dışarıdan Haluk ile yanıt veren Beşiktaş Cola Turka rakibine karşı iyi savunma yapıp Fenerbahçe Ülker`i top kayıplarına zorlayınca Siyah - Beyazlılar 15. dakikada 42-37 öne geçti.

Tam sahada 1-3-1 baskılı alan savunması yapan Fenerbahçe Ülker, top kapıp Preldzic ile bunları değerlendirince 18. dakikada oyuna 46-46 eşitlik getirdi. Muratcan önce üçlüğü ardından da hızlı hücumu bitirişiyle takımına nefes aldırdı ve Siyah - Beyazlılar tekrar 51-46 öne geçti. Bu savunmasına karşı hızlı gelip Vidmar ve Mirsad ile hücumlarını bitiren Fenerbahçe Ülker 19. dakikada 54-51 ile üstünlük sağladı. Hücumda zorlanan Beşiktaş Cola Turka, Baxter`ın girmeyen üçlüğünü Cevher`in tamamlamasının ardından Siyah - Beyazlılar son hücumda Baxter`ın bu kez dış atışını değerlendirmesiyle ilk yarıyı 56-54 üstünlükle kapattı.

İLK YARI: 56-54

Tanjevic`e devre arasında çalınan teknik faulun ardından Baxter serbest atışları değerlendirip ardından sorumluluk alıp sayılar üretti. Beşiktaş Cola Turka savunmasında da çok iyi mücadele edip Chatman`in ortadan penetreleriyle bir anda 10-0`lık seri buldu ve Siyah - Beyazlılar 22. dakikada 66-54 öne geçti.

Mrsic`in üçlüğü de Siyah - Beyazlıları durdurmaya yetmezken savunmada yardımlaşan Beşiktaş Cola Turka Muratcan`la kaptığı topları hızlı kullanmak istedi ve Chatman, Giricek`in üzerinden yaptığı inanılmaz smaçla Siyah - Beyazlıları 25. dakikada 70-58 öne geçirdi. Haluk`un da oyuna girmesi savunma direncini arttırırken deneyimli oyuncu hücumda da bir üçlük ve bir asist ile takımının sorumluluğunu üzerine aldı ve 27. dakikada fark 15 sayıya kadar çıktı. (75-60)

Bu dakikadan sonra Green ile Mrsic`in beraber oynaması Fenerbahçe Ülker`i rahatlatırken Siyah - Beyazlılar baskılı savunma karşısında top kayıpları yaptı ve Chatman bu kayıplardan birinde yaptığı itirazla teknik faul aldı. Çizgiden iyi atan Sarı - Lacivertliler Mims`in faullerinde çizgiden sayılarla 9-0`lık bir seri buldu ve farkı 29. dakikada 6`ya düşürdü. (75-69) Ve 3. çeyrek 79-73 Beşiktaş Cola Turka lehine geçildi.

3.PERİYOT: 79-73

Son bölümde Beşiktaş Cola Turka Baxter ile Chatman`in yanında Mehmet Yağmur`un da oynamasıyla birlikte hızlı oynayıp iyi top çevirdi. Mirsad ve Green`in sayılarına karşın Cevher`in katkı vermesiyle Siyah - Beyazlılar farkı korudu ve 34. dakikayı 88-79 önde geçti. Mrsic`in üçlüğüne Cevher`in müthiş hücum ribaundunu sayıya çeviren Baxter ile yanıt veren Beşiktaş Cola Turka 1-3-1 alan savunması uygulayan rakibine karşı kolay sayılar buldu ve Adem`in pota altındaki etkinliği ve Cevher`in dışarıdan yüzdeli atmasıyla Siyah - Beyazlılar 36. dakikada farkı 11-0`lık seriyle farkı 17`e çıkardı. (102-85) Durmak bilmeyen Beşiktaş Cola Turka oyuna iyice ağırlığını koydu ve maçı 110-95 kazandı.

MAÇ SONUCU: 110-95
__________________
Click the image to open in full size.
Ablasının birtanesi..
Bir Çocuk Gülsün,Dünya Gülsün!..:)


Konu beşiktaşkımm tarafından (01-03-2009 Saat 18:44 ) değiştirilmiştir..
beşiktaşkımm Ofline   Alıntı ile Cevapla