Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2009, 20:27   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
uttü'nün 3.ncü şampiyonluğu

Başkent Aşkabat'ta 20 Şubat'ta başlayan turnuvanın final karşılaşması, 30 bin kişilik Olimpiyat Stadyumunda oynandı. Türkmenistanlı hakem Çarymurat Baymuradov'un yönettiği maçı, UTTÜ takımı Azat Garacayev'in golüyle 1-0 kazandı.

Yazgulı Hocageldiyev'in çalıştırdığı takım böylece 20 bin dolar ödüllü Uluslararası Devlet Başkanlığı Kupasını üst üste 3. kez müzesine götürmeyi başardı.

Maç sonrası UTTÜ takımı kaptanı Berdi Şamıradov'a kupasını Türkmenistan Spor ve Turizm Komitesi Başkanı Gurbanmyrat Elyasov verdi.

Turnuvada 2. olan Skonto takımı 10 bin dolar, 3. olan Aşkabat takımı ise 5 bin dolar para ödülünün sahibi oldu.

Tören sonrası açıklamada bulunan takım menajeri Osman Yazıcı, son derece mutlu olduklarını belirterek, hem eğitimde hem de sporda başarılı olan öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi.

A Grubunda İran'ın Hemmat, Letonya'nın Skonto ve Kırgızistan'ın Abdış-Ata takımları ile mücadele ederek 2 galibiyet 1 yenilgi ile gruptan çıkarmayı başaran UTTÜ takımı, yarı finalde ise Aşkabat takımını 1-0 yenerek finale çıkmıştı.

Bu yıl 15'ncisi düzenlenen Uluslararası Devlet Başkanlığı Kupası'na Kırgızistan, İran, Letonya, Tacikistan, Ermenistan, Bahreyn ve Türkmenistan'dan futbol takımları katıldı.

Türk müteşebbisler tarafından kurulan Uluslararası Türkmen-Türk Üniversitesi'nin futbol takımı 2004 yılından beri Türkmenistan Süper Ligi'nde oynuyor.

Üniversite öğrencilerinden kurulu takım 2 defa Türkmenistan Süper Ligi şampiyonu olurken, 1 kez Türkmenistan kupasını, 1 kez süper kupayı, 3 kez de Uluslararası Devlet Başkanlığı Kupasını kazandı. UTTÜ son iki yılda da ligi 2. sırada tamamladı.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla