Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2009, 10:04   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
özbekistanda 52 yabancı futbolcu

Özbekistan Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, yeni sezonda 16 futbol kulübünün yer aldığı Özbekistan Yüksek Ligi'nde, 13 ülkeden, 52 yabancı futbolcunun top koşturacağı bildirildi.

Kulüplerde Şili, Brezilya, Ukrayna, Rusya, Letonya, Gürcistan, Türkmenistan, Sırbistan, Karadağ, Nijerya, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan'ın yer aldığı 13 ülkeden, toplam 52 yabancı futbolcunun bulunduğu açıklandı.

Bu çerçevede 15'i Ukrayna, 9'u Türkmenistan, 7'si Rusya, 5'i Brezilya, 4'ü Sırbistan, Nijerya ve Gürcistan'dan 3'er, Şili, Letonya, Karadağ, Kırgızistan, Tacikistan ve Kazakistan'dan futbolcunun bulunduğu ifade edildi.

En çok yabancı futbolcunun, Brezilyalı yıldız oyuncu Rivaldo'nun forma giydiği Bunyodkor takımında bulunduğu ifade edildi.
Kulüpte 4 Brezilyalı futbolcunun yanı sıra Şili ve Türkmenistan'dan da birer yabancı futbolcunun top koşturduğu kaydedildi.

Özbekistan Futbol Federasyonu, 2009 yılında Yüksek Lig'de mücadele eden kulüplerdeki yabancı oyuncu sayısını 6 ile sınırlandırmıştı.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla