Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2009, 16:09   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş’ı Çok Beğendim

Beni skordan çok Beşiktaş’ın futbolu ilgilendiriyor. Çok ama çok iyi oynadılar
Yükselişe geçen Beşiktaş, inişteki Ankaraspor’la oynadı. Bir tarafta sakatsız ve problemsiz Beşiktaş, diğer tarafta kısıtlı kadrosunda üç tane önemli futbolcusunu oynatamayan Ankaraspor vardı.

Maçı aslında favori takım kazandı. Siyah-beyazlılar geriye düşmelerine rağmen turu getirecek skoru ilk maçta büyük ölçüde yakaladı. Beni skordan çok Beşiktaş’ın oynadığı futbol ilgilendiriyor. Çok ama çok iyi oynadılar. Oyun 0-0 iken Ankaraspor ilk kornerini ilk yarının ortalarında kullanırken, Beşiktaş altı korner atmıştı. Yani maç golsüz giderken de iyi oynadı, 1-0 geriye düşünce de, beraberliği bulunca da iyiydi.

Ritmini yakalamış buldum Beşiktaş’ı. İstekli ve rahattı. 4-3-3’ü de iyi uygulamaya çalıştılar. Bunda en önemli etken maça çok iyi başlayan (kaliteli oyuncular iyi başladıkları zaman iyi devam ederler) Delgado sadece attığı golle değil, maçın başında oyuna ağırlığını koyarak Beşiktaş’ın rakip kaleye rahat gitmesini sağladı. En uçta görev yapan Tello, Bobo ve Nobre sürekli yer değiştirerek oynadılar. Ankaraspor, savunması olmayan Beşiktaş’ın kanatlardaki forvetleri karşısında beklerini hücuma çıkaramadı. Başkent ekibi alışılan pas alış verişlerini de yapamadı.

Buna karşılık Beşiktaş ise bekleri Ekrem ile Üzülmez’i sürekli oyuna soktu. Stoperler Toraman ile Zapo’nun önündeki Sivok ise oyuna hemen hemen hiç katılmadı, sadece defansif görevler üstlendi.

Sivok’un önündeki Delgado ile Ernst hücuma devamlı destek oldular. Beşiktaş’ın bu kadar ofansif oynarken fazla pozisyon vermemesinin en büyük sebebi de savunma dörtlüsünün özellikle Zapo ile Toraman’ın, orta sahaya kadar çıkarak Nobre ile aralarındaki mesafeyi azaltmasıydı. Beşiktaş iyi ve istekli futbolunun karşılığını aldı. Selçuk Dereli de iyi bir maç yönetti.

Rıdvan Dilmen
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla