Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-08-2006, 20:12   #9
kumandaci
 
kumandaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
bjk4ever´isimli üyeden Alıntı
Son gunlerdi bu kelime daha da fazla kullanilmaya baslanmistir. 'Yenmeye gerek yok abi, yurekten oynasinlar bana yeter'. Bu kavramin ne ise yaradigini ve ne demek oldugunu hicbir zaman anlamamisimdir. Yani yurekten oynamak ne oluyor? Fazla mucadele etmek mi, Besiktasli olmak mi, kapasitenin tamamini kullanmak mi, anlamadim gitti. Mesela Youla bence saha icerisinde 100% veren ender oyunculardan biriydi, savasirdi didinirdi, ama kapasitesi cok yetersizdi ve gonderildi, ama taraftardan bu mucadeleye ragmen cok tepki almistir ve isliklanmistir. Ama ona karsin Sergen gibi antrenman yapmaktan tirsan, sahada kosmayan ve kosmak istemeyen bir adami goklere cikartiyoruz. Bence Amaral gibi deli dana gibi kosup bir ise yaramayan adam yerine Alex gibi bir metre kosmayan ama takimi sirtlayan bir adam oynasin daha iyidir.

Bir de herkes Fener ve Galatasarayli oyunculari alinmasindan surekli sikayet eder ve Besiktasli oyuncu ister. Iyi de, birinin Besiktasliligini nasil olcup bileceksin? BJK'liyim diyen Tumer Metin 500.000 dolar icin sevgisini satmistir, Sergen gibi yuceltilen bir adam birakin 1 rakipte, 3 rakipte de oynamistir. Ayrica Feyyaz, Senol-Birol, Tanju gibi baska ornekler de var. Buna karsin Okan Buruk ve Emre Asik gibi Galatasarayliligi bilinen(Okan BJK bayragini bile opmemisti saygisindan) oyuncular oynadigi donem icerisinde cok faydali olmustur, hatta Besiktasli denenlerden bile faydali olmustur.

Bizim taraftar surekli Ilhan ve Nouma'yi ornek verir, ama bu asiri hirslari bence Besiktas'a faydadan cok zarar vermistir. Nouma sahaya girip bir oyuncuya tukurecek ya da yumruklayacak, Besiktas'i sahada 10 kisi birakacak ve ben bunu aklislayip Nouma'ya 'helal olsun' mu diyecegim? Birinin surekli televizyona cikip 'ben Besiktasliyim, taraftari ve kulubu seviyorum' demesi bu formayi hak ettigi ve Besiktasli oldugu anlamina mi gelir yoksa biz mi cok safiz? Mesela Ilhan'in o hirsi bize cok zarar vermistir, gereksiz gordugu sari ve kirmizi kartlar(Chelsea deplasmani ve korner bayragini tekmelemesi) bize cok mu yarar sagladi? Oyle sov yapip asiri hirsla zarar verecek oyuncular yerine Ronaldo ve Giunti gibi sov yapmayan ve sakin oynayip katki saglayan oyuncular daha fazla yarar saglamaz mi?

Yani bizim taraftarin ne istedigini hic anlayamadim ve galiba kendileri de anlayamiyor. Bazen biraz fazla demogojiye kaciyoruz ve bence bu bize zarar veriyor.
Tebrikler kardeşim.
Çok güzel yazmışsın.
Hırslı olmak ve mücedele etmek başka ,aptalca mücadel etmek başka.
Maalesef bazı futbolcuların hırsları aklının önünde gitmekte,yaptığı sert hareketle takımını eksik bırakması takdir edilecek değil tekrir (ikaz edilecek) bir durum olmalıdır.(Bazı futbolcularda bunu şov amaçlı yaparak tirbünlere oynamaktalar)
Futbol basit oyun olmasına karşılık,pozisyonlara girmede veya müdafada akıl gerekmekte.
Genelde de Türk futbolcuları teknik olmasına karşılık,dünya çapında oyuncu olması içinde yeterli zeka seviyesine sahip değiller.
kumandaci Ofline