Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2009, 10:02   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Bilica'yı keşfetmiştim!

Steau Bükreş antrenörü Yüksel Yeşilova'dan Bilica değerlendirmesi...

Romanya Süper Ligi'nde mücadele eden Steau Bükreş'in yardımcı antrenörlüğünü yapan Yüksel Yeşilova, Fabio Bilica'nın gelecek vaat eden bir futbolcu olduğunu söyledi.
Sivassporlu Brezilyalı futbolcu Bilica hakkında soruları yanıtlayan Yeşilova, Bilica için, ''Universitetea Cluj takımını çalıştırırken Bilica'nın gelecek vaat ettiğini keşfetmiştim'' dedi.
Fransız FC Istres takımından denenmek için Cluj kulübüne getirilen, ancak kulüp başkanının beğenmediği Bilica'yı ısrarla aldığını ve lig boyunca ondan istediğini aldığını söyledi. Yeşilova,Bilica'nın Türkiye'ye transfer öyküsünü anlattı.
-''BİLİCA'DAN İSTEDİĞİMİ ALDIM''-
Yüksel Yeşilova, şöyle konuştu:
''Universitetea Cluj takımını kurmak için görev aldığım sırada Bilica denenmeye gelmişti. Bilica'ya 6 dakikalık test uyguladım. Testin iki dakikasından sonra Bilica bıraktı. Psikolojik olarak bitikti. Daha sonra topla çalışmaya geçtik. Bilica'da bir şeyler eksikti. Fizik olarak bitik, kendine güveni yoktu, ancak o idman sırasında yeteneğinin olduğunu da keşfetmiştim. Kulüp başkanı ve Bilica'nın menajeri bile transferinin olmayacağını düşünürken alınmasını söyledim. Kulüp başkanının bana ilk sözü, (hocam sen şaşırdın mı, biz başka futbolcudan değil, Bilica'dan konuşuyoruz) dedi. (Alın bunu kefili benim) diye ısrar ettim. Başkan, menajere para vermem diyordu. Bilica onların gözünde bitik vaziyetteydi. Benim gözümde çok daha başka şeylerdi. Menajeri, başını öne eğerek, (ben nasıl yanıldım, bana çok iyi diye söylediler).''
Bilica'yı Türk futboluna kazandırmak için futbolcu ile Türkiye'ye gelen ve menajer Olgun Peker ile anlaştığını belirten UEFA'dan Pro (A) Lisanslı ve Romanya Futbol Federasyonu tarafından hizmet şeref madalyası ile ödüllendirilen Yeşilova, sözlerine şöyle devam etti:
''Dürüst ve güvendiğim Peker ile görüşerek Bilica'yı anlattım. Türkiye'de bir kaç takıma önerildi,netice alınamadı. (Çok kötü vasat) haberleri alınca; siz bu futbolcuyu bırakmayın, sizden bu adamı 4 büyüklerden biri alır. Eğer bu futbolcu başarılı olamazsa ben lisansımı yırtıp atacağım diye iddiada bulundum. Bilica, şimdi Türkiye;de en çok konuşulan, en iyi stoper oldu.''
Sivasspor'dan Fenerbahçe'ye transferi konuşulan ve Steau Bükreş'in de gündemine aldığı Bilica'nın tatil döneminde kendisine bakmasını bilmediğini ve antrenmanlardan kopmadığı sürece kendisinden bekleneni veren bir fiziğe sahip futbolcu olduğunu vurguladı.
-TÜRK FUTBOLU KAZANSIN
Türk futboluna başka futbolcular da önerdiğini kaydeden Yeşilova, ''Fildişi Sahili'nden önerdiğim 22 yaşındaki Constant Djakpa'nın bonservis bedeli yüksel değildi. O şimdi Alman takımı Bayer Levekusen'de. Artık onun fiyatı binlerce avro olur'' diye konuştu.
Avrupa;daki futbol takımlarında oynayan genç Türk yeteneklerin Türkiye;ye kazandırılması için erken yaşlarda izlenmesi gerektiğini, kaydeden Yeşilova, ''Bu iş işten geçtikten sonra olmamalı. Büyük takımlar Avrupa'daki genç yetenekleri bir yıl gibi uzun süreyle izlemeli ki bonservis bedelleri düşük olsun ve bundan Türkiye kazansın'' dedi.
Yeşilova, Werder Bremen'in bile Brezilyalı Diego'yu iki yıl boyunca izledikten sonra mukavele yaptığını örnek gösterdi.
Eşi ve çocuklarının Almanya'da yaşadığını, Romanya ile Almanya arasında mekik dokuduğunu belirten Yeşilova, 18 ayda 103 defa uçakla Almanya'ya gelip gittiğini, ailesinden ayrı yaşamanın kendisine zor geldiğini belirterek, ''Artık Türkiye;ye dönmek istiyorum. 7 yıldır Romanya'dayım. Türkiye'de de çalışabilirim'' diyerek çok iyi bir teknik kadroya sahip olduğunu açıkladı.
__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla