Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-03-2009, 12:52   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kazanma Zamanı

ANKARA’DAKİ Hacettepe maçında Mustafa’ya telefon geldi. Demek ki telefona çıkmış, dinlemiş. Ankara’daki hataları İnönü’ye taşımadı. Hacettepe kalecisiz oynayan takımlara bile 2 gol atmamıştı. Attıklarının yanında direkten dönen toplar da var, girdikleri pozisyonlar da. O zaaflar kendiliğinden olmadı. Beşiktaş bir ara sallantıya girdiği zamanki zaaflarını hatırlamıştı. Oyunun boyunu 70-80 metre tutarsan, çok pozisyon verirsin. Hele hele arka çizgide eşleştirdiğin adamın ismi Zapo olursa bundan kaçınılmaz. Mustafa, Ankara dersini fevkalade çalışmış. Zapo’yu yanında oturtarak Toraman-Sivok eşleşmesi koca 90 dakika rakibe “Ah bu da kaçar mı?” dedirttiği pozisyon yok. Kendi santra çizgisiyle öbür 18 çizgisi arasına sıkıştırılan bir G.Birliği var.

İLK yarı G.Birliği takımı da her metrekareyi daralttı. Beşiktaş’a kenardan top getirme frenini de yaptı. Top hep Beşiktaş’ın ayağında ama gol pozisyonu olmayan bir ilk yarı geldi geçti. G.Birliği’nin 2. yarı ayranı kabardı. Biraz ileri çıkayım, bir gol de bulayım dedi, yanıldı.

BEŞİKTAŞ’IN üst seviyede bir oynama iştahı var. Her oyuncu ufak ufak parçaları hallediyor. Büyük parçayı halledecek adam sahne almıyor. Delgado belki kafa olarak soyunuyor da, iş görmüyor. Yusuf sonradan girdi, hoşuma da gitti. Holosko bu takımın en önemli oyuncusu. Mustafa’ya sitemlerim var. Ah be Mustafa; Holosko’yu şimdiye kadar devreye soksan 10 puan öndeydin. Bu takımda Nobre, Holosko, Bobo, Bermuda Şeytan Üçgeni. Bobo demişken de atlamayayım; kendi girdiği bir pozisyon var iyi, Ekrem’e attırdığı gol fevkalade, onun dışında yok. Bobo bu takımın en önemli gol silahı. Su tabancası oldu. Bu söylediklerim yalnız dün için geçerli değil. 3-5 maçtır böyle.

G.BİRLİĞİ takımı, ciddi bir futbol takımı. Topu ayağa iyi oynuyorlar. Süratli adamları var. Ama istediklerini yapamadılar değil, Beşiktaş müsaade etmedi. Maçın hakemi topu hep oyunda tutma çabasında. Topu şişik tutuyor da, bazen de abartıyor. İyi hakem olacak. Sinyallerini görüyorum.

BİR dipnotum da sevgili Fatih Terim’e var. Milli takımın arka tarafı boşaldı Fatihciğim. Toraman ile ceyranları kesmiştin ama bu milli dava. Şu aralar daha iyisi yok...

LİG öyle bir hale geldi ki, kazanma zamanı. Kazandılar da. Vıdı vıdı yapmanın da alemi yok.

Vedat Okyar
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla