Konu: Bay Ciddiyet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-03-2009, 12:56   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bay Ciddiyet

Almanca bilmem. Dün birlikte maçı izlerken Almanca bilen bir meslektaşım, Fabian Ernst’in soyadını tercüme etti: Ciddiyet! Ne kadar da sahibine uygun bir isim... Geldiği günden beri hayranlıkla izliyorum Alman’ı... Müthiş bir enerji, devamlılık, akıl ve sorumlulukla oynuyor. Hele dün, savunmanın önü ile rakip kale arasında adeta mekik dokudu. Her rakip atağında kademeye girip rakibin yüzünü kaleye döndürmemek için mengene gibi yapıştı. Top çaldı, çalım attı, şut attı... Gol attı... Bu ciddiyetiyle, tüm meslektaşlarına örnek oldu. Fabian Ernst, maça ön libero gibi başlıyor. Ama yetinmiyor... Her defasında fazlasını yapıyor. Oyun kurucu, savunmacı, pasör ve şutör olarak Beşiktaş’ın çıtasını bir ölçü daha yükseltiyor.
Hayır, hak ettiği bu övgüleri attığı gol nedeniyle yazmıyorum... Baştan sona oyun anlayışı ve katkısını vurgulamak niyetindeyim...
Yıllardır transferde hayalkırıklığı yaşayan ve umduğunu bulamayan Beşiktaş, bu defa Fabian Ernst’le turnayı gözünden vurmuş görünüyor...
Peki turnuvayı (ligi) 12’den vurabilir mi ?
Artık ümitlenebilir ve sorabiliriz: “ Neden olmasın? ”
Açık farklı skor, çok kolay gerçekleşmedi aslında. Tello, Delgado, Bobo ve Nobre’nin birlikte oluşturduğu ezici baskı, bir türlü delici beceriye dönüşmüyordu. Ernst’in de katkısıyla, sağlam duran taş gibi savunmaya hiç sorun çıkarmadan, Gençlerbirliği karşısında sürekli gol aradılar. Ne var ki bu arayışların eksikleri vardı yine de... Bir defa ayağa isabetli pas oranı anormal düşüktü... Hücumda top kayıpları Beşiktaş’a zaman kaybettiriyordu.
Mustafa Denizli, kenardan 1 saat süreyle sabır gösterdi bu oyuna. Kapalı savunmaları açacak çiligirleri, 61. dakikada oyuna soktu... Beklenen çilingirler, üç dakika sonra paslı kilidi açtılar. Taçtan gelen topu alıp Holosko’ya milimetrik bir zamanlamayla topu aktaran Yusuf, Beşiktaş’ta neden gerekli olduğunu o hareketiyle kanıtladı. Holosko’dan Ernst’e akıllı bir derin pas ve Alman’ın golü... Sonra ardına kadar açtılar kapıları... Bobo’nun asisti ile Ekrem, tıpkı Ernst gibi iki rakibinin arasından kaleciyi avlayarak gösterdi kendini. Tello’nun asisti ile Holosko günü bitirdi. Özellikle yedikleri ilk golden sonra Gençlerbirliği takım halinde baskılı ve araştırıcı bir oyunla skora asıldı. Ama savunma taş gibiydi, dedik. Rüştü, Toraman, Sivok ve Üzülmez olağanüstü başarılıydı.
Denizli’nin Beşiktaş’ı, dörtte dört yaparak inancını ve enerjisini tazeledi...
Hoca’ya ve Çilingirler’e evet...
Ama ille de Ernst!

Atilla Gökçe
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla