Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-03-2009, 12:57   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kartal'ın Ayak Sesleri

Cisse ile oyuna başladığın zaman ofansif yönde bir kişi eksiksin demektir. Adamın ileriye dönük tek girişimi yok. Defansif yönde yaptığı da tartışılır. Rakipten iki top çalıyor, iki yan pas veriyor hepsi o kadar. İstanbul'da kendi sahanda oynuyorsun, mutlak suretle galip gelmen gerekir. Peki neden Cisse ile oyuna başlıyorsun?
İlk yarının tamamında Beşiktaş, Gençlerbirliği yarı alanındaydı. Gel gelelim sadece tek gol pozisyonuna girebildi. O da Nobre'nin bireysel çabası sonucu. İlk yarıda oyunu açamamalarının nedeni kanatları iyi kullanamamalarıydı. Son çizgiye inip bakarak, görerek ortalar yapmadılar. Sağda Tello, orta çizgiyi geçer geçmez hemen kafasını kaldırdı ve gözü kapalı orta yaptı. Sol tarafta İbrahim Üzülmez de benzer girişimlerde bulundu. Gençlerbirliği hava toplarında zaten üstündü. Özellikle de kalecisi her topu çok kolay aldı. Bobo, Delgado ve Nobre beklenenin çok uzağındaydılar. Beşiktaş bu nedenle de rakibini ortadan geçemedi.
İkinci yarıda yaratıcı adama gereksinim vardı. Denizli, Holosko ve Yusuf'u 60. dakikada oyuna aldı. Doğru hamlelerdi. Zaten bu iki oyuncu girdikten sonra oyunun şekli değişti. Ernst'in golü de bu iki oyuncunun organizasyonu sonucu gerçekleşti. Bu Ernst çok iyi adam. Beşiktaş'a ilaç gibi geldi. Her derde deva. Defansta, orta alanda, ileride her yerde var. Hiç durmak bilmiyor. Ayakları da yumuşak. Hem rakibi oynatmıyor, hem de arkadaşlarına büyük katkıda bulunuyor.
SİVOK HER DERDE DEVA
Sahanın bir başka yıldızı da bana göre Sivok'tu. Taş gibi... Geçit vermiyor. Ayrıca her topu çok iyi kullanıyor. Türkiye'ye gelen en iyi yabancılardan biri. Defansta da oynuyor, orta alanda da. Her yerde var, her açığı her gediği kapatıyor. Her yere yetişiyor. İbrahim Toraman iyi bir performans yakaladı. Her maçta görevini eksiksiz yerine getiriyor. Üzülmez bildiğiniz gibi... “Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım” diyor. Ekrem formayı kaptı, kolay kolay bırakacağa da benzemiyor. Denizli nerede görev verirse yapmaya çalışıyor. Tello gününde değildi ama 3. golde büyük rol üstlendi. Beşiktaş, ilk golden sonra her geçen dakika futbolunu daha da güzelleştirerek rakibinin üzerine gitti ve artık sahada 'Kartal Şov' vardı. Her ataklarında net pozisyonlar yakaladılar.
Gençlerbirliği, golü yediği dakikaya kadar sadece defans yaptı, hiç karşı kaleye gitmedi. Golden sonra uyandı. Ama maçın büyük bir bölümünü atak yapmadan tamamladı. Hakem topu hep oyunda tutmak istedi. Ufak faullere aldırış etmedi. Futbolcuların yakarışına da prim tanımadı.
Beşiktaş, ilk kez 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı ve artık ayak sesleri iyice duyulmaya başladı.



Sanlı Sarıalioğlu
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla