Alıntı:
ramesoon´isimli üyeden Alıntı
Bir Teknik Adam için ''Çağı Yakalamış'' ne demektir ? anlayamadım..Geniş görüşlü,Ön yargılarından uzak?? Bunları biraz daha açarsan sevinirim İbo..
Bunların hiç biri negatif anlamda Denizlide yok..Çağı yakalamamış olsa,hala 3-5-2 izlerdik..Kaldı ki çok geriye gitmeye gerek yok 100.yılda 3-5-2 ile takır takır oynayarak şampiyon olduk..ilk geldiği 3-4 hafta bunu denedi baktı olmuyor sonra 4-3-3 e döndü..Adam çağın Sistemi 4-3-3 oynatmaya çalışıyor takıma..Avrupanın en üst düzey klublerine bakın 4-3-3 oynadığını göreceksiniz..Türkiyede 4-3-3 oynayan bir takım daha yok..şimdi bu adama çağı yakalayamamış dersek hakkaten ayıp ederiz.. |
Açalım abi..
Eğri oturup doğru konuşalım..Son haftalarda iyi gidiyoz diye yanlışları da görmezden gelemeyiz..
Denizli görevi devraldığından taa ilk yarının sonuna kadar tamamiyle karmaşık bir görüntü çizdi takım..Bunda inanılmaz taktik varyasyonlar, saçma sapan oyuncu tercihleri etkiliydi sanırmsam..

Kimin nerede oynadığı neredeyse belirsizdi..3-5-2 mi? 5-3-2 mi? 4-3-3 mü oynadığımz anlaşılmıyordu bile..Oyun anlamında hiç bir olumlu etki olmayışıyla beraber skorlar da tatmin etmiyor hatta üst üste puan kayıpları yaşıyoduk..Noldu sonra..Fabian Ernst gibi bir oyuncu alınıverdi bir anda..Artık kapı gibi bir ortasaha oyuncumz var elimizde..Ve buna güvenerekten diğer mevkileri de oturttu hoca zamanla..Oysa ki Sivok ilk yarıda deli dana misali oynuyordu..Yani hoca ister istemez bu taktiğe geçti bence..Ernst + Sivok + Cisse gibi bir ortasaha yaratmaya çalışmadı..Çalışamazdı da..Çekti Sivok'u esas mevkisine, Cisseyi de gerektiği zamanlarda kullanmak için kulübeye..En doğrusunu yaptı yani..Bu yönden zaten ben de olumlu karşılıyorum hocayı..Ama taktik bilgisi, oyuna müdahaleleri, oyuncu tercihleri konusunda çağı yakalayamadığını söylemek ayıp olmaz bence abi..

En azından ben öyle düşünüyorum..Zira bu adam yeri geldi en rahat maçta içerde 4-2-3-1 oynttı takımı..Son zamanlarda tutan 4-3-3 taktiğini de deneyerek buldu..Ama biz bu deneme aşamasında fazlasıyla puan kaybettik..Daha akıllı bir teknik adamla şimdi uzak ara giderdik belki..

Neyse ihtimallere girmeyelim hiç..
Ben şimdi geniş görüşü ve ön yargılı kavramlarını da uzun uzun açarım ama fayda etmicektir..

Takım iyi gidiyor, hoca iyi gidiyor..Ne desem boş..

Zaten benim eleştirilerim de geçmiş zamanlaraydı..Şimdi bir sorun yok..Ben de beğeniyorum artık Hocann oynattığı oyunu..Ama unutmamamz gereken bişey var kazandığmz son 4 maç çok büyütülmemeli..Kazanmak zorundaydık kazandık..Bizden kat kat güçsüz rakipleri tek tek yendik..Budur yani..Böyle olması gerekiyordu..Benim Mustafa Hoca'ya biraz daha güvenebilmem için Sivas maçıyla birlikte takımı ve skoru beğenmem gerekcek..

Zorlu maçlarda takımı tekrar ilk yarıdaki o hercümerc içinde görmek istemiyorum sonuçta..Ama öyle de olacağını düşünmüyorum..Ernst gibi kaliteli bir eleman var artık ve ortasahamız rakiplermze oranla çok güçlü olucaktır..Bunu iyi kullanmalı ve zorlu maçlardan istediğimz sonçları almalıyız..