Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-03-2009, 21:12   #35
İbodaca

İbodaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben de Fes ve Karaçarşaf'ın bizim dinimizle bir bağlantısını kuramıyorum..En azından şuanki düzende..Baş örtüsü dinin gereğidir bizim inancımıza göre ama Çarşaftır, Festir bunlar uç ve amaçlı noktalar..Her çarşaf giyen ya da her Fesli bu gruba dahil midir? Herşeyin istisnası vardır tabi ki..

Ben genel itibariyle saygı duymuşumdur insanların inançlarına, düşüncelerine, giyim-kuşamlarına..Sadece Atatürk dediği için körü körüne bişeyleri desteklemek, benimsemek zorunda görmüyorum kendimi.Bizim de aklımız, bizim de düşünme yetimiz var sonuçta..Sadece Atatürk'e bağlanmak, onun benimsediklerini ya da görüşlerini norm olarak kabul etmek de pek doğru gelmiyor bana..Tabi sen de o inancı taşırsın, Ata ile birebir uyuşur görüşlerin orası ayrı..Ama yine de Cumhuriyet'in, Hürriyetin temelini oluşturan ayakları sarsacak etkenlere de herzaman karşı çıkılmalıdır..Bizim ülkemizde fazlasıyla mevcut bu etkenler..Ve bunu giyim-kuşam olarak gösteren insanlar en önde gelenler..Bu yüzden Karetta2002 abime katılıyorm genel anlamda..

Konu İbodaca tarafından (19-03-2009 Saat 21:15 ) değiştirilmiştir..
İbodaca Ofline