Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2006, 23:31   #1
doganmurattemiz
 
doganmurattemiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lightbulb "La Liga"'nın sonu...

Geçtiğimiz haftalarda gazetelerin dış haberler servislerinden bir haber geçti. İspanya Genel Kurmay Başkanı’nın açıklamasıydı bu, ama bizdeki gibi pek itibar görmedi galiba. Açıklama sosyalist İspanya Hükümetinin Katalanlar’ın yeni özerkliklere kavuşmasına ve ulus olarak tanınmasına ilişkindi. Katalan Meclisi iktidardaki sosyalistlerle iş birliği yapıp yeni tasarıyı meclisten geçirtmiş ve merkezi hükümetle anlaşmıştı. Genel Kurmay bunun İspanya’yı bölünmeye götürebileceğini söylüyordu. Aynı haklar başkalarına da verilebilir ve İspanya parçalanmaya varabilirdi.
İspanya’nın parçalanmasının toplumsal yönden, belki de göremediğimiz ama insanlar açısından çok önemli değişik bir sonucu daha var, o da La Liga’nın parçalanması. Yoksa İspanya Futbol Liginin sonu mu geliyor acaba diye soruyor insan. Futbol günümüzde dünyaca kabul edilmiş en önemli spor. Kitleleri peşinden sürüklüyor ve milyar dolarların döndüğü bir endüstri haline geldi, yani futbol sadece spor değil. İspanya Ligi de bu endüstrinin en ileri gelenlerinden. (Bana göre en iyisi) G-8’i futbola uyarlarsak üyelerinden biri ve gerçekten insanlara izleme zevki veren bir lig. Önceleri İngiliz takımlarının yaptıklarını şimdi de İspanyollar yapmakta, yani flaş transferlerle Uzak doğuya açılma. Her ne kadar İngilizler kadar zengin olmasalar da Real en yüksek ücreti verip Beckham’ı almakta ve sadece Beckham forması satışıyla bile ciddi rakamlar kazanabilmekte. (Türkiye de ki tüm forma satışından çok)
Tarafsız gözle bakabilirsek gerek futbolcu ve oyun kalitesi, gerekse izleme zevki açısından en iyi maç 20 dakikada 4-0 olan, ve sonra 4-3 biten Zaragoza-Mallarca maçıydı. Yıldızlar topluluğu Real-Barca dışında bu sene Madrid’in sürpriz mahalle takımı Getafe, Baskların bozulan Sociedad’ı, gene Katalan Valencia, hırçın Madrid’li Atletico ve gönül bağım Valencia’lı Levante - her ne kadar başkanları pasif kalsa da- izleyenlere zevk veriyor.
Şüphesiz La Liga’da meydana gelebilecek böyle bir sarsıntı tüm sporseverleri üzecektir. Ulusal bazda çok iyi olmasalar da yetiştirdiği -efsane 7, Santillana, Emilio Butraguenyo vb.- ve şu anki futbolcularıyla -Raul, Ronaldinho, Figo, Eto vb. hatta Nihat- izleyenlere tatlı bir hafta sonu bırakmaktalar.
Sonuç olarak kimse Real-Atletico veya Barca-Valencia derbisiyle yetinmek istemez. O yüzden isteğimiz merkezi hükümet-Katalan meclisi ve genel kurmay arasında ki bu krizin aşılması. Yoksa sadece İspanya ve Uzak Doğuya değil dünyadaki tüm futbolseverlere yazık olacak.
Alıntı:Levent Gürel
__________________
ÖLÜNÜZ YETER BEŞİKTAŞ.
doganmurattemiz Ofline