Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-03-2009, 12:15   #1
вєšιктαš
 
вєšιктαš - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kendini yorumcu sananlar !!!

Click the image to open in full size.
Muhammed IŞIK

Hafta sonları bütün kanallarda maç özetlerini gösteren, pozisyonları yorumlatan ve önemli isimleri konuk eden programlar yapılıyor. Kimileri maç özetlerini gösterip maç hakkında yorumlarını yapıyorlar, pozisyonları değerlendiriyorlar. Kimileri de pozisyondan ve maçtan çok kendilerini ön plana çıkarıyorlar.
Muhtemelen bu kanalları maçla alakası olan herkes izliyor. Anadolu takımlarına pek vakit ayrılmadığı içinde millet gecenin bir vaktine kadar beklemek zorunda kalıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kasetlerini sardırıp sardırıp yayınlıyorlar. Konuşulacak pozisyon kalmayınca da sağa sola sataşmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Çünkü ellerinde malzeme kalmıyor.
Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu… eski hakemlerimiz… Şimdi oturdukları yerden;
“bu kesin penaltı! Hakem bunu nasıl görmez!”
“bu pozisyonu atlayan hakem bıraksın bu işi!”
“bu pozisyonu nasıl atlarsın! Senin işin bu!”
Konuşması o kadar kolay ki…
Yorum yapmalarını anlıyorum ama işin dozunu kaçırdılar mı aklıma kendi hakemlik dönemleri geliyor. Büyüklerimizin anlattıkları canlanıveriyor kafamda. Çaldıkları uyduruk penaltılar, verdikleri olur olmaz kartlar vs.
Şimdi çıkıp tv kanallarında sırf reyting için asmadık kesmedik adam bırakmıyorlar. Maç özetlerini izlemek yerine bunların hakaretlerini, birbirleri ile olan kavgalarını izler olduk. Kanallarda bu tür olaylara reyting uğruna görmezden geliyorlar. Hâlbuki bilmiyorlar mı ki izlendikleri sırada ne kadar komik bir duruma düştüklerini. Bazen ne dediklerini kendi kulakları bile duymuyor. İnsan, ister istemez üzülüyor. Süper ligin yayın hakkını elinde bulunduran bir kanalda futbol konuşuluyor ve bunun yanında bin bir türlü hakaretlerde cabası. İnsanlar artık sürekli aynı insanları görmekten sıkıldı. Bırakın da sizin yerinizi genç kuşaklar alsın. Artık sizin yorumlarınız klişeleşti. Artık sizin yorumlarınızı dinlemekten sıkıldık. Yorum yaparken hep birilerine göndermelerde bulunuyorsunuz, içiniz o kadar nefret doluyor ki ne dediğinizin farkına bile varamıyorsunuz. Eleştirileriniz yapıcı olması gerekirken, siz yıkıcı olmayı tercih ediyorsunuz. Çünkü bu şekilde daha çok izleniyorsunuz.
Ben hakemlerin yorumculuk yapmasını doğru bulmuyorum. Eski hakemlerin yorum yapmaları yasaklanmalıdır. Kendi camialarını çökerten yine kendileridir. Zamanında kendi yaptıkları hataları, verdikleri inanılmaz penaltıları, gösterdikleri kartları unuttular ve şimdi yeni hakemleri eleştiriyorlar. Peki bu yakışık alıyor mu? Bence hiç yakışık almıyor. Hakemlik mesleğini resmen ayaklar altına alıyorlar. Hakemlerimizi rahat bırakın. Rahat bırakın ki onlar da işini dosdoğru yapsınlar. Belki kazara sizleri izleyip vermiş oldukları kararlarda vicdan azabı duyup tesiriniz altında kalmasınlar.
Bırakın artık. Yaslanın koltuğunuza ve sadece izleyin…
__________________
Click the image to open in full size.
вєšιктαš Ofline   Alıntı ile Cevapla