Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-03-2009, 10:29   #1
вєšιктαš
 
вєšιктαš - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Terim'e sponsör desteği !

Fatih Terim, yaptığı sponsorluk anlaşmaları ile gelirini yükseltti.

Click the image to open in full size.
EURO 2008 sonrasında maaşına zam alan Fatih Terim, ekran yüzü olarak Nike’den 557 bin, Turkcell’den de 1 milyon TL aldı. Böylece Terim’in kazancı yıllık 5 milyon TL’yi buldu.

Dünyada, sponsorların kriz nedeniyle spordan el çekmesiyle çalkantılı bir dönem yaşanırken, bu süreçten zarar görmeyen nadir isimlerden biri Fatih Terim oldu. A Milli Takım’ın 2008’deki Avrupa Şampiyonası’nda elde ettiği başarının ardından ve küresel kriz öncesinde TFF ile sözleşme yenileyen Terim’in aylık kazancı 260 bin TL olmuştu. Tecrübeli hocanın bu grafiği sponsorlarının dikkatini çekti ve kriz ortamında Terim 2 büyük şirketle dev reklam anlaşmaları imzaladı.

TFF’DEN 3 MİLYON 120 BİN TL

NIKE ve Turkcell ile reklam sözleşmesi yapan Fatih Terim, bu iki şirketin de ekran yüzü olarak saha içindeki başarısını saha dışındakiyle birleştirdi. Terim, TFF’den yılda 3 milyon 120 bin TL, Turkcell ile olan anlaşmasından 650 bin dolar (1 milyon 72 bin 500 TL), Nike’den ise 250 bin Euro (557.500 TL) alacak. Böylelikle 2009’daki kazancını astronomik bir rakama (4 milyon 740 bin TL) çıkartacak Türkiye’nin tek UEFA Kupası sahibi teknik direktörü krize de meydan okumuş oldu.

TIPKI JOSE MOURINHO GİBİ

İKİ büyük firmanın da A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim’e sponsor olması 56 yaşındaki hocanın Türkiye için ne kadar vazgeçilmez olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Dünyada da tıpkı Terim gibi sportif başarılarının yanı sıra karizması da ön planda olan Inter’in Portekizli çalıştırıcısı Jose Mourinho’nun da Samsung, American Express ve Adidas gibi şirketlerle dev sponsorluk anlaşmaları bulunuyor. Terim’in Nike ile çektiği “Amansız” reklamları televizyonlarda yer almaya başlarken Turkcell reklamları cuma ve cumartesi günü vizyona girecekler.

Vatan
__________________
Click the image to open in full size.
вєšιктαš Ofline   Alıntı ile Cevapla