Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-03-2009, 13:56   #1
ibrahm
ηαğмαℓυρ тєк şαмριуση
 
ibrahm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Haftanın Filmleri 27 Mart 2009

Hayat Var
Click the image to open in full size.
Tür: Dram
Gösterim Tarihi:
27 Mart 2009

Yönetmen: Reha Erdem
Senaryo: Reha Erdem
Görüntü Yönetmeni: Florent Herry

Yapım: 2008 Türkiye
Oyuncular: Erdal Beşikçioğlu , Elit İşcan , Levend Yılmaz
Konu: Hayat, babası ve yatalak dedesi ile birlikte, İstanbul Boğazı’na açılan bir dere ağzındaki ahşap bir evde yaşamaktadır. Babası ailenin hayatta kalmasını sağlamak için küçük teknesiyle bu sularda balıkçılık yaparken, bir taraftan da birtakım yasadışı işlere girip çıkar.

Hayat bu zorlu, sert ve acımasız dünyaya doğmuştur ama yaşama sıkı sıkıya sarılır. Dünyadaki adaletsizliklere karşı cesaretini, dayanıklılığını ve umudunu yitirmez.

Korkuyorum Anne , Beş Vakit gibi filmlerin yönetmeni Reha Erdem'in son filmi Hayat Var, dram yüklü bir hikaye.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karanlıklar Ülkesi: Lycanların Yükselişi
Click the image to open in full size.
Tür: Gerilim / Fantastik / Aksiyon
Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009
Yönetmen: Patrick Tatopoulos
Senaryo: Danny McBride , Dirk Blackman , Howard McCain
Görüntü Yönetmeni: Ross Emery
Yapım: 2008, ABD , 92 dk.

Oyuncular:Michael Sheen (Lucian) , Bill Nighy (Viktor) , Rhona Mitra (Sonja) , Steven Mackintosh (Tannis) , Kevin Grevioux (Raze) , David Ashton (Coloman)
Konu:“Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi” güçlü ve ölümsüz iki ırk arasında patlak veren asırlık kan davasını konu alıyor.

Karanlıklar Ülkesi destanının üçüncü bölümü geçmişe gidip Ölüm Tacirleri olarak bilinen aristokrat Vampirler ile yırtıcı bir kurt adam türü olan barbar Lycan’lar arasındaki çatışmanın kökenine iniyor.

Daha önceki iki filmden daha fazla ölçüde hayret verici BYG ve olağanüstü yaratık efektleri içeren “Karanlıklar Ülkesi: Lycan’ların Yükselişi” hit serinin en kayda değer sırlarından bazılarına açıklık getiriyor.


Serinin en iyisi olduğu söyleniyor.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kasabanın Yenisi - New in Town
Click the image to open in full size.
Tür: Romantik / Komedi
Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009
Yönetmen: Jonas Elmer
Senaryo: Ken Rance , C. Jay Cox
Görüntü Yönetmeni: Chris Seager
Yapım: 2009, ABD , 96 dk.

Oyuncular: Renée Zellweger (Lucy Hill) , Harry Connick Jr. (Ted Mitchell) , Siobhan Fallon (Blanche Gunderson (Siobhan Fallon Hogan)) , J.K. Simmons (Stu Kopenhafer) , Mike O Brien (Lars Ulstead) , Frances Conroy (Trudy Van Uuden)Konu:Lucy Hill, Miami'de yaşayan hırslı ve başarılı bir yöneticidir. Açık ayakkabılarını, üstü açık arabalarını seven bu kadın, bir o kadar şirkette de yükselmeyi seviyordur.

Bir şirket toplantısında, şirketin yaptığı yatırımlardan birinin daha iyi değerlendirilmesi için geçici bir süreliğine uzaklardaki bir kasabaya birinin gitmesi gerektiği tartışılırken, Lucy bunu yükselmek için büyük bir şans olarak değerlendirip göreve atlar.

Bu yer değişikliği beraberinde zorluklar da getirse, orası Lucy'nin hayatının anlamını keşfetme ve rüyalarının adamıyla tanışma fırsatını da doğuracaktır.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oxford Cinayetleri
Click the image to open in full size.
Tür: Gerilim / Romantik / Suç
Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009
Yönetmen: Álex de la Iglesia
Senaryo: Álex de la Iglesia , Jorge Guerricaechevarria , Guillermo Martinez (Kitap)
Görüntü Yönetmeni: Kiko de la Rica
Müzik: Roque Baños
Yapım: 2008, İspanya / İngiltere / Fransa , 108 dk
Oyuncular: Elijah Wood (Martin) , John Hurt (Arthur Seldom) , Leonor Watling (Lorna) , Julie Cox (Beth) , Burn Gorman (Podorov) , Anna Massey (Mrs. Eagleton)

Konu: Oxford Üniversitesi'nin efsanevi profesörlerinden Arthur Seldom ve heyecanlı ama müthiş zeki öğrencisi Martin, matematiksel sembolleri çözmeye çalışıyorlardır. Fakat ikisi de kendilerini seri cinayetlerin ortasında bulurlar.

Matematiğin sırlarını ve felsefenin gizemlerini içeren oldukça başarılı bir eserden uyarlandı. Filmin yönetmen koltuğunda İspanya'da çektiği filmlerle dikkat çeken Álex de la Iglesia var.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ölümcül İçgüdü 1
Click the image to open in full size.
Tür: Gerilim / Dram / Aksiyon / Suç / Biyografi
Gösterim Tarihi: 27 Mart 2009
Yönetmen: Jean-François Richet
Senaryo: Abdel Raouf Dafri , Abdel Raouf Dafri , Jean-François Richet , Jacques Mesrine (Kitap)
Görüntü Yönetmeni: Robert Gantz
Yapım: 2008, Fransa / Kanada / İtalya , 110 dk.
Oyuncular: Vincent Cassel (Jacques Mesrine) , Cécile De France (Jeanne Schneider) , Gérard Depardieu (Guido) , Gilles Lellouche (Paul) , Roy Dupuis (Jean-Paul Mercier) , Elena Anaya (Sofia)
Konu: Fransız gangsterlerin sonuncusu Jacques Mesrine, yaşamı boyunca 1 numaralı halk düşmanı ilan edilmişti. Düzenli olarak kamuoyu anketlerinin zirvesinde yer aldı. Paris’in göbeğinde polisin yakın mesafeden yoğun ateşi altındaki görkemli ölümü onun efsane statüsünü taçlandırdı.
Öyle ki, 1979 yılındaki ölümünden 30 yıl sonra bugün bile Jacques Mesrine efsanesi hala capcanlı… Onun hayatı sinema tarihinde ilk kez olarak tutkulu bir projeyle beyazperdeye getiriliyor.
Aynı anda hem bir gerilim filmi, hem de biyografi çalışması olan projenin çekimlerinde tarihi gerçeklere olabildiğince sadık kalındı. Mesrine’den bir süper kahraman yaratmak gibi bir amacı olmayan filmde, en karanlık yönleri de dahil olmak üzere bir karakter portresi çizildi. Öykünün çıkış noktası ise, bir ikonun arkasındaki insan oldu.








__________________
Click the image to open in full size.

...::Prison Break Fan Club::...

Konu ibrahm tarafından (26-03-2009 Saat 14:07 ) değiştirilmiştir..
ibrahm Ofline   Alıntı ile Cevapla