Cristiano Ronaldo’nun pergel stili
Ronaldo, duran topların başına geldiğinde şaşırtıcı ve biraz da gülümseten bir vuruş tarzı yarattı. Duran toptan adımlarını geri atarak uzaklaşan Ronaldo, bacaklarını adeta bir pergel gibi açıyor ve sonra da yavaşça sokularak sert ve falsolu bir vuruş yaparak atışını yapıyor.

Ronaldo’nun bu stili deneyip golü bulduğu anlarda topun bir yöne giderken aniden ters yöne yöneldiği kameralarca tespit edilmişti. Bunun sırrının ne olduğu kısa bir süre İngiltere’de merak edilmiş ve daha sonra da anlaşılmıştı. Vuruş anında güçlü bacaklarıyla kalçasını iyi ayarlayan Ronaldo,topa burun diye tabir edilen parmak uçlarının olduğu kısımla vuruyordu. Bu şekilde top yediği şut darbesiyle hava kaçırıyormuş gibi dönerek ve yön şaşırtarak gidiyordu. Gerçekten çok zekice keşfedilmiş ve başarılı olan bir stil. Bu stile henüz bir isim verilemedi ancak bir kısım futbolseverler, Ronaldo bacaklarını açtığında pergele benzediği için pergel stili adını taktı.
Japon Kamikaze Dizilişi
1-6-3 formasyonu, çılgınca bir diziliş şekli gibi görünse de tek santrafor üzerine kurulu bir taktik anlayış olarak benimseniyor. II. Dünya Savaşı sırasında Japon İmparatorluğu'nun Müttefiklere karşı intihar saldırısı yapan havacılarına verilen saldırı stilinden esinlenerek futbola geçiş yaptı. İlk kez 1936 yılındaki olimpiyat oyunlarında Japon milli takımı bu dizilişi denedi ve İsveç’i 3-2 mağlup etti. Fakat daha sonra İtalya’ya 8-0 mağlup oldular ve bu maç Kamikaze dizilişini rafa kaldıran maçlardan biri oldu. Kamikaze dizilişi; kalecinin önünde bir libero, önünde iki ön libero, iki kanat oyuncusu , iki forvet arkası oyuncusu,birer sağ ve sol açık ve santrafor’dan oluşuyor. 3-4-3 gibi görünen bir piramide benziyor olsa da bugün bu diziliş global futbola çok uzak olduğu gibi, tıpkı Japon uçaklarının intihar saldırısı yapmasına benziyor.