Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-03-2009, 00:15   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte gene o köprü

Önümde ligin ikinci yarısına ilk 6’da giren Sivasspor, Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Ankaraspor ve Beşiktaş’ın maç takvimi var.

Geride kalan 8 maçlarında kaç kez yenildiklerini bir arada görmek için puansız çıktıkları mücadelelerin önüne kırmızı noktalar koydum.

Ankaraspor’da 5,Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe’de 3’er, Sivasspor’da bir kırmızı nokta var. Beşiktaş’ta hiç yok!

İlk yarının 8 maçında da Beşiktaş’ın durumu aynı. Hiç kırmızı noktası yok. Ancak ondan sonraki 9 maçta, 27 puanın 14’ünü yitirmiş! 8.haftada 18 puanla lider iken devre sonunda 6.sıraya gerilemesinin gerekçesi de bu.

Beşiktaş’taki bu geriye doğru kayma Kayseri maçıyla başladı. Önünde gene Kayseri maçı var. 9 maçta 4 yenilgi (Kayseri, Fenerbahçe, Ankara, Galatasaray) 1 beraberlik (Bursa) aldığı, 4 maç kazandığı (Kocaeli, Eskişehir, Ankaragücü, Denizli), 14 puan yitirdiği o köprüye giriyor Kartal şimdi.

Mustafa Denizli ve onun Beşiktaş’ının kendini aşmak zorunda olduğu yol işte bu yol. Denizli nasıl, ‘26.haftada Beşiktaş bu yarışın içinde olacak
’ dedi ve bunu başardı ise, şimdi de ‘Beşiktaş sonuna değin bu yarışın içinde olacak’ deme gününe geldi.

Ligin ilk yarısı sonlarına doğru umudu kırılan hemen her Beşiktaşlı 26.hafta savına kuşku ile bakıyordu, ama bugün onu aştı ve şimdi, sözünü tuttuğunu kanıtlayan bir teknik adamdan, yeni bir söz almanın haklı bekleyişi içinde.

Yarışı yalnızca ‘şampiyonluk amaçlı’ görmemek gerek.

Şu anda önde giden beş takımın kapışması son haftanın son dakikasına değin sürecektir. Hiç biri kendini bırakmayacak, hiç biri ötekinin kendini bırakmasından ötürü kendini rahat, huzurlu göremeyecek. Zira yarışta ilk amaç şampiyonluk olsa da, ondan uzaklaşan takım hedefsiz kalmayacak. İkincilik de Şampiyonlar Ligi’ne, ondan sonraki üç sıra da Fortis Türkiye Kupası yarışına göre UEFA’ya götürebilecek hedefler.

Hakem tayinleri de bu yolda önemli etki yapacak. Kimi hakem kan çıkıyor, kart çıkartmıyor; kimi hakem sahada elinde kart dolaşıyor!

Beşiktaş ligin ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı yarı maçı, Ankaraspor’a karşı çeyrek maçı 10 kişi oynamıştı... Bu durumlar da ligin kalan kısmına önemli etki yapacak. Hakem etkisini bir başka yazıda açarız.

Güven Taner
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla