Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2006, 12:54   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sıra taraftarda - Engin Kehale

Kolay değil iki sezon başarısızlığın ardından yeni umutlarla bir sezona başlamak. Kafalarda aynı şeylerin yaşanmasına ilişkin soru işaretleri. İlk maça 3 gün kala bir suskunluk var şu anda Beşiktaş camiasında. Herkes takımın performansını merak ediyor.
Click the image to open in full size.
Basın, her zamanki gibi görevini "başarıyla(!)" yerine getiriyor. Bir süper kupa maçına dayanarak takım göklere çıkarılıyor. Sanki ligin bitimine 5 hafta var ve Beşiktaş 15 puanla lidermiş gibi. Delgado Sergen'den iyidir deniliyor. Dünya üzerinde sporun daha günlük yaşandığı bir başka yer yoktur heralde. (Geçen sezon Fenerbahçe-Beşiktaş maçından sonra Sergen-Alex karşılaştırmalarını hatırlayın.)

Böyle bir ortamda diken üstündeki Tigana ve ekibinin başarıya gitmesi için Beşiktaş taraftarına önemli görevler düşüyor. Siyah-beyaz renklere gönül verenler ilk olarak basından okudukları haber ve yorumları iyi analiz etmeleri gerekiyor. Geçen sezon Fenerbahçe'nin 30 puan farkla şampiyon olacağı söyleniyordu ne olduğunu gördük. Bu yüzden Beşiktaş'ın iyi yolda olduğu bilinmeli, ancak gerçek dışı beklentiler oluşturulmamalı. Bu sayede takımın üzerinde yaratılmak istenen baskı bir anda yerle bir olur.

Beşiktaş sezon öncesinde doğru adımlar attı. Transfer politikası doğru yapıldı ve geleceğe yönelik bir takım kuruldu. Hala eksikler var, ama uzun vadede ışık görülüyor. Farkına varılması gereken en önemli nokta bu takımın zamana ihtiyacı olduğu. Bu kadar yeni bir takımın çıkıp her önüne gelene 3-5 atacağını beklemek hayalcilik olur. Tigana ve öğrencileri ilk haftalarda 6-7 puan kaybedebilirler. Ve bu asla ama asla yolun sonu olmaz. Nasıl yönetim geçen sezonlardaki hatalarından ders aldıysa, taraftarın da takıma sabretme konusunda geçen sezonlardan farklı bir görüntü çizmesi gerekiyor. Yolun en başında en ufak bir kötü sonuçta tribünden gelecek çatlak sesler takıma çok zarar verir.

Eğer Beşiktaş taraftarı bu genç ve dinamik takıma sezonun ilk maçlarında sonuçlar ne olursa olsun destek verirse, Tigana'nın önünü açık görüyorum. Bir teknik direktör ve oyuncu için güven çok önemlidir. Hazırlık maçlarında gördük ki oyuncuların Tigana'ya güveni var. Futbolcuların kendilerine güveni de gelmeye başlıyor. Bu güveni en üst noktaya taşıyacak değer ise taraftar desteği. İnanıyorum ki İnönü'yü dolduran 30.000 taraftar takımdaki her oyuncuya gereken sabrı gösterip takımı daha ilerilere taşımada önemli katkı sahibi olacak.

e-mail: [email protected]
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla