Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-08-2006, 16:46   #8
pascalmania
 
pascalmania - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size. Tigana’nın yeni savaşçısı !
Hollanda doğumlu, Of kökenli bir ailenin oğlu. 24 yaşında 1.85 metre boyunda. Baki Mercimek.
4 Ağustos 2006 17:35
Çok iyi bir taklitçidir. Kötü giden bir maçın devre arasında arkadaşlarına moral vermek için ne gerekirse yapar. Aklı hep dökülen saçlarındadır. Hiç arabesk dinlemez. Dinleyenlere de kızar ve tartışır.

Hollanda doğumlu, Of kökenli bir ailenin oğlu. 24 yaşında 1.85 metre boyunda. Açık sözlü, duygularını hiç çekinmeden haykıran sağlam bir delikanlı.

Bir dergiye Hollanda maceralarını anlatırken, çocukluğuna yönelik bir soruya hiç kıvırmadan noktayı koyar...

Futbolu seçmeseydim mahvolmuştum. Amsterdam’daki mahalle arkadaşlarımın çoğu eroinmandı. Bazıları hala hapiste. Ben de onlardan biri olabilirdim.

Hollanda’nın ünlü Ajax takımının alt yapısında futbola başladığı gün henüz 7 yaşındaydı. Sonra rüzgar gibi geçen yıllar... Ve İngiltere’nin Sunderland takımına transferi.

Oysa Baki, hep Trabzonspor özlemi ile yanıp tutuşan bir gençti. Samsun’da yaşayan amcası Mehmet Mercimek, defalarca Trabzonspor Kulübü’nün kapısını çalar.

Bir ara Baki’nin adı Trabzon yönetimin gündemine düşer. Ancak, Kartal tesislerindeki yönetim toplantısından çıkan karar, Baki’yi bir kez daha yıkar.

Başarılar dileriz. Almıyoruz.

Ve bu karardan sonra Baki’in Başkent macerası başlar. 2003 sezonunda G.Birliği’ne gider. Derler ki... Baki’nin Gençler’e transferinde Fatih Terim’in önemli katkıları oldu. Terim önerdi, Başkan Cavcav hemen kaptı!

Baki, şimdi Beşiktaş’ta... Önce özel yaşamı ve hobilerini anlatacağım. Sonra teknik yönlerini...

* * *

Çok iyi taklitçidir. Kötü giden bir maçın devre arasında bozulan moralleri hemen düzelttir. Hiç beklenmedik bir anda, kedi-köpek takliti yaparak herkesin yüreğini hoplatır.Gergin havayı yumuşatır, moral verir.

Aklı hep dökülen saçlarına takılır. Sürekli berberin önüne oturup, kafasını usturaya vurdurur. Bu konuda sataşanlara da fena bozulur. Ve böyle bir ortamda fazla kalmaz. Arkasını dönüp gider.

Boş zamanlarında sürekli Chat yapar. Çok geniş bir çevresi vardır. Özellikle genç kızlarla iletişim kurar. Ancak, gece yaşamını pek sevmez. Giderse, lüks mekanları seçer. Ve parayı da yanındaki dostlara ödetir. Kız arkadaşları onun bu huyundan şikayetçidir.

Yerli müzik dinlemez. Özellikle arabesk sevenlerle sık sık takışır. İnançlıdır. Cuma namazlarını kaçırmamaya çalışır. Orucunu tutar.

Audi A 4 arabasından vazgeçmiyeceğini her fırsatta tekrarlar. Oysa, oda arkadaşlarına göre, para harcamamak için böyle davranır.

Yüzmeye bayılır. Sabah havuza atın,akşam gidip sudan alın. İyi masa tenisi oynadığını söyler. Takılan olursa, hemen masaya sürükler ve iddiasına maçlar yapar.

Kolay kilo aldığı için mutfakla arası iyi değildir. Sebze yemeklerini seçer. Ama gözü önünde biri yemeğe başladı mı, o iki katını yutar.

Gerilim ve aksiyon filmlerini sever. Ekranın önüne geçti mi, kolay kolay kalkmaz. Birkaç kaset film bitirir.

Kimse ile dargın duramaz. Yeter ki, samimiyetine inansın. Sıcak kanlı ve sevecendir. Çabuk iletişim kurar.

* * *

Baki, hava toplarında etkili bir savunma oyuncusu. Bunun da bir hikayesi var. İngiltere’de oynarken, hava hakimiyetini geliştirmek için bir İngiliz arkadaşının önerisine uyar. Ve gidip bir basketbol okuluna yazılır. Boş zamanlarını pota altında geçirir.

Bunun çok yararını gördüğünü söylüyor Baki Mercimek!

Ajax Kulübü, Baki Mercimek’te derin izler bıraktı. Futbol ile ilgili tüm bilgileri Ajax’ta öğrendiğini söyler.

İngilizler ve Hollandalılar, stili nedeni ile ona bir lakap buldular...

Türk Stam!

Baki’nin savaşçı kişiliği ve kazanma hırsı Hollandalılar’ın ünlü futbolcusu, şimdi Ajax’ta oynayan Jaap Stam’a benziyor.

Baki de bu benzetmeye bayılıyor!

Ve adının dünyaca ünlü bir futbolcu ile anılmasından gurur duyuyor. Baki’nin teknik yönlerini G.Birliği’nde hocalığını yapan Mesut Bakkal’a sordum. Bu arada takım arkadaşlarından bilgiler aldım. Dostları diyor ki...

Her maça kazanma duyguları ile çıkar. Yer ve mekan önemli değil. Deplasmanların korkusuz bir savaşçısıdır.

Sert ve keçi gibi inatçıdır. Yapıştığı adamı oynatmaz.

Hava toplarında beceriklidir.

Topla birlikteliği pek iyi değildir.

Zaman zaman kademe hatası yapar.

Biraz kontrolsüzdür. Bunun nedeni, ilk topu kazanma isteğinden ve hırsından kaynaklanır.

Baki’nin en son hocası, G.Birliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, genç futbolcunun manevi değerlerinden övgü ile sözediyor.

Ve alt yapısını Avrupa’da geliştirdiği için de iyi bir profesyonel olduğunu hatırlatıyor. Diyor ki, Mesut Bakkal...

Yüksek toplarda çok etkilidir.

İyi bir savunmacı.

Stoperde görev alırsa, daha verimli olur.

Sürati ve kuvveti adam markajında avantaj sağlar.

Ne söylersen onu yapar.

En önemli eksiği, topu oyuna iyi sokamaz. Topu onun ayağına vermeyeceksin. O aldığı topu hemen arkadaşına bırakacak.

Mesut hocanın, son sözleri bir bakıma, Tigana’ya da bir mesaj anlamı taşıyor.

İyi bir savaşçı aldın. Onu fantazilerden uzak tut!

Korkut Göze

Hürriyet
pascalmania Ofline