Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-04-2009, 08:10   #1
OutKast
 
OutKast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
9 aralık 2006

Click the image to open in full size.

Ligde her sezon şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, Kayserispor maçlarında tam anlamıyla kabus yaşıyor... Kara Kartallar Kayserispor maçlarında galip gelmek bir yana, 9 Aralık 2006 tarihinden bu yana gol sevinci bile yaşayamıyor. Siyah-Beyazlılar, en son 845 gün önce Sarı-Kırmızılılar’ı İnönü’de 2-1 devirirken, goller şimdiki Fenerbahçeli Burak Yılmaz ile Bursasporlu Ali Tandoğan’dan gelmişti. Büyük umutlarla transfer edilen Burak, Beşiktaş’taki son golünü de Kayserispor filelerine bırakmıştı ve Manisa’ya gönderilmişti. O tarihten Kayseri karşısında yüzü gülmeyen Kartal, oynadığı dört karşılaşmadan sadece 1 puan çıkarabildi.
Duvar ördüler
Beşiktaş’ın 2-1 kazandığı karşılaşmada Kara Kartallar’ın teknik direktörlüğünü Fransız Jean Tigana yaparken, Kayserispor’un hocası ise Ertuğrul Sağlam’dı... Aradan geçen uzun süre içerisinde Sarı-Kırmızılı takımı devirmeyi başaramayan Kartallar, bu kez şeytanın bacağını kırmak istiyor. Denizli’nin öğrencileri, yarın İnönü’de karşılaşacağı rakibini mağlup edip, şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmak amacında... Ancak unutulmaması gereken bir nokta daha var: Bu sezon kalesinde sadece 17 gol gören Kayserispor, ligin en az gol yiyen takımı unvanını elinde bulunduruyor...
MİNİ YORUM
Denizli’ye bağlı...
Ertuğrul Sağlam’la kurulumundan bu yana savunma prensiplerini önde tutan bir ekip Kayserispor. Bu durum, Tolunay Kafkas’la daha da güçlendi. Son iki yıldaki Beşiktaş maçları ilginç bir istatistiği yansıtsa da, işin temeli Kayserispor’un zor gol yiyen bir ekip olması. Bu maça dönecek olursak, zirveye ciddi aday olan Beşiktaş’ın, tabii ki kazanması gereken bir maç. Gol yollarında zaman zaman sıkıntıları olsa da, bugüne uzanan boyutta Siyah-Beyazlılar bir şekilde rakip savunmaları çözme formülünü buldu gibi... Kayserispor savunma anlamında diğer Süper Lig ekiplerinden bir adım önde olsa da, kesinkez gol yemez diye bir şart yok. O Denizli’nin bu haftaki ofansif düzenine ait bir kurgu... Bu kurgu, uygulamada da başarılı olursa, Beşiktaş Kayserispor karşısındaki kısırlığını da giderebilir.
Beşiktaş’ı çok zorlarlar
Bu sezon ligde istediğini bulamayan Kayserispor’un, bu hafta oynayacağı Beşiktaş maçı zirvenin kaderi açısından önemli. Yabancılarından umduğunu bulamayan Sarı-Kırmızılı ekip gençlere sarıldı. Bunlardan en güzel örnek de; bu sezon transfer ettiği Eren Güngör’ün A Milli Takıma kadar yükselmesi.Kayserispor’un ofansif anlamda sıkıntı yaşadığı ancak savunma bakımından şansının tuttuğu bir gerçek. Çok koşan, az hata yapan defansif anlayış Beşiktaş’ı yine çok zorlayacaktır. Çünkü, rakibin futbolunu bozmak, oynatmamak kolay bir seçenektir ve futbolun gerçeğidir. Kayserispor da hücum yapamadığı için çok iyi savunma yapıyor. Bu kaybedilmiş senede de Sarı-Kırmızılılar, bu özelliğiyle önemli bir unvan aldılar.
__________________
Click the image to open in full size.
|'' Beşiktaş İçin Gerekirse Sahada Kanımı Bile Akıtacağım '' R.Quaresma |
OutKast Ofline   Alıntı ile Cevapla