Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-04-2009, 08:43   #1
CptJackSparrow
 
CptJackSparrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Bu statta ‘şampiyon’ kokusu var

Bu statta ‘şampiyon’ kokusu varClick the image to open in full size.
TAKIM olan, takım savunmasının en iyi örneklerini sergileyen Beşiktaş emin adımlarla şampiyonluğa yürüyor... Dün, Bobo’nun gol kaçırma rekoru kırdığı, Nobre’nin en etkisiz kaldığı maçta, sazı eline alan sorumluluk üstlenen isim Yusuf oldu. Tecrübeli oyuncu, Serdar Özkan’ın verdiği desteğe hiç itiraz etmedi. Hem ondan gelen mükemmel pasla 3 puanı getiren golü attı, hem de Bobo-Nobre ikilisinin gol açığını kapattı. Yusuf tercihi çok doğruydu ve sırf bu tercihi nedeniyle Denizli’ye ‘bravo’ demek gerekir..

Mustafa Hoca ligin en iyi savunma yapan takımlarından Kayserispor’a karşı sahaya elindeki en iyi onbiri sürdü. Ve istediği zamanda da golü buldu. Bu kadro maçın hemen başında müthiş bir baskı kurdu. Zaman zaman etkisini yitirse de maçın sonuna kadar devam eden bu baskı Beşiktaş’ın agresif oynamasını, rakibe çok fazla boş alan bırakmamasını ve beklediğinden de fazla pozisyon bulmasını sağladı. Kayserispor’a önde basan Kartal son haftalardaki en az pas hatasını bu maçta yaptı. Tabii bunda rakibin 10 kişi kalmasının da etkili olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Dün en net görüntü Beşiktaş’ın fizik gücündeki üstünlüğüydü. Bu sayede Kayserispor’a pozisyon vermediler. Olanlar da karambolden öteye gitmedi. Kayserispor Beşiktaş’ın baskısına yanıt veremedi. Kırmızı kart ve gol üst üste gelince Kayseri geri dönemedi. Ama maçın kaderini kırmızı kart belirledi.

İŞte o kırmızı kart Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü. Siyah-beyazlılar Kayseri’nin eksik kalmasıyla baskılı oynama planlarını çok daha kolayca uyguladılar. Hatta uzunca bir süre tek kale oynadılar desek yalan olmaz. Ne var ki, son vuruş sıkıntısı dün de Beşiktaş’ın bir numaralı sorunuydu. Nobre ve özellikle Bobo gol kaçırma yarışına girdi. Anormal düzeyde bir cömertlik içinde kaçırdıkça kaçırdılar. Bobo bunlardan birini gole çevirebilse 10 kişi oynayan Kayserispor iyice oyundan düşecek, direnci kırılacak ve Beşiktaş farka gidebilecekti. Ama olmadı. İyi ki Yusuf vardı da emekler boşa gitmemiş oldu.

Yusuf bu maçın en önemli ismiydi. Özellikle Kayserispor eksik oynamaya başladıktan sonra tam bir ‘orkestra şefi’ gibiydi. Attığı gol ustalık eseriydi. Ama asıl ustalığını araya attığı tek paslarda gösterdi. Ekrem Dağ’a arka arkaya attığı 2 pas olağanüstüydü. Ancak Yusuf tipi kolay rakip geçen, etkili pas atabilen oyuncular hızlı oynamayı tercih ettiklerinde etkili olurlar. Dün Yusuf bunu yeterli ölçüde yapmadı. Yanlara al gülüm-ver gülüm pasları dağıtmak yerine bir an önce hücuma çıkmayı düşünmeli. O zaman çok daha etkili olacağı kesin.

EN İYİ YER SAVUNMA

DÜN Beşiktaş’ın en iyi yeri savunmasıydı. İbrahim Toraman-Sivok ikilisi yerine oturdu. Hatasız oynuyorlar. Bunlara İbrahim Üzülmez ve Ekrem Dağ’da gerekli desteği verince savunma neredeyse aşılmaz hâl aldı. Onların önünde oynayan Ernst ve Cisse de çok etkiliydi. Özellikle Ernst orta sahayı mükemmel kapattı. Hem Yusuf-Serdar ikilisine yardım götürdü hem de savunmaya. Mustafa Denizli çok yerinde bir kararla Serdar Özkan’ı kenara aldı. Çünkü o ana kadar iyi oynamasına karşın sorumsuzca hareketler yapan Serdar, ikinci sarı karttan kırmızı görmek üzereydi...

26. hafta bitiyor ve Denizli’nin ön görüleri gerçekleşiyor. Hocanın en önemli öngörüsü ise Beşiktaş’ın şampiyon olacağı. Ve görünen o ki böyle de olacak...
CptJackSparrow Ofline   Alıntı ile Cevapla