Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-04-2009, 13:17   #1
aяda
saLLa
 
aяda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ateş, barut;Bursa

Şampiyonluk havasına her geçen hafta biraz daha giren Beşiktaş’ın durumu rakiplerinden farklı. Zira saha dışında da mücadele etmesi gereken bir çok engel var. Kartal bu hafta deplasmanda Kocaelispor ile oynayacak. Eksikler olsa da kazanıp dönecek güçte. Asıl problem ondan sonra. İnönü’de Bursaspor maçı var. Ne rakibin durumu, ne Ertuğrul Sağlam’ın bir rövanş mücadelesi değil endişeye konu. Tehlike tribünde. Kulüp başkanları Ankara’da bakan Murat Başesgioğlu’nun makamında karşılıklı forma tutup husumete son vermek için adım atmışlardı. Böylece taraftarlar artık maçlara gidebilecekti. Fakat Beşiktaş, daha önce yaşanan saha olayları yüzünden sınırda bekliyor. İlk olayda sahası kapanacak. Bu, şu demek; derbide ya seyircisiz oynayacak ya da başka bir kente gidecek. Bursalı taraftarların en küçük hareketine daha büyük tepki olacağı kaçınılmaz. Yani Bursa gelirse, ceza da gelecek. Hem de katmerli.
Tribün liderleri ile bizzat konuştum. “Hakim olamayız. Bizi tahrik ederler, seyirci önünde kimse duramaz, büyük olaylar çıkar” diyorlar. Haklılar! Öte yandan başkanlar düzeyinde ve bakan önünde alınmış karar. Diğer yandan da İstanbul Valiliği ve Emniyeti, “Bir avuç Bursalı’yı koruyamayacak kadar aciz değiliz” görüşünde. Bu bir anlamda Bursa vali ve emniyetine de gönderme tabii.
Beşiktaş’ın şampiyonluğu saha sonuçları kadar bu maçta da belli olacak. Yol yakınken, zaman varken şimdiden önlem alınması gerekiyor. Bize göre ortada haksızlık var. Madem böyle bir karar alındı, o zaman eşit şartlarda başlasın. Bursa’ya bu sezon nasıl Beşiktaşlı gitmediyse, aynı şekilde onlar da gelmesin. Yeni sezondan itibaren ilk maçın nerede olduğuna bakılmaksızın karşılıklı tribünlerde yer alınsın. Bu işin en sağlıklı yolu budur. Burada Beşiktaş’ın oyuna gelmemesi lazım. Başta Yıldırım Demirören olmak üzere, Federasyon, ilgili bakanlık ve diğer yetkililerin bu yönde sağduyulu yaklaşımı şart. İş sonuçta Beşiktaş kulübünden geçiyor. Şampiyonluk yolunda, tavizkâr davranırsa ipin ucunu bir daha toparlayamaz. Bu yükün altından da kimse kalkamaz. Atalarımız ne güzel uyarmışlar; ‘Ateşle barut yan yana durmaz’ diye. Günümüzde durabiliyor! Ancak bunlara bir de Bursa eklendi! Pek duracağa benzemiyor. Ve şampiyonluk düğümü buradan geçiyor.


Orhan Yıldırım
__________________
AяdaAydemir..*


Siyahı yaşıyor, beyazı arıyoruz..
aяda Ofline   Alıntı ile Cevapla