Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-04-2009, 17:55   #1
Mehmet
 
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Talking Siz Nasil Kardeşsiniz ? :)

Turkcell Süper Lig'in iki dost takımını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf ev sahibi Bursaspor oldu. İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında 67'de Sercan ve 76'da Volkan Şen'in golleriyle rakibini 2-0 mağlup eden Yeşil-Beyazlı takım, puanını 44'e çıkarırken Ankaragücü 27 puanda kaldı ve haftayı 16. sırada kapattı.
SAĞLAM: "KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ"
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ankaragücü ile yaptıkları maçın sporun gerçek amacına uygun bir mücadele olduğunu söyledi. Sağlam, "Şartlar ne olursa olsun, aramızdaki dostluk bozulmayacak. Dileriz ki bu dostluk diğer kulüplere de örnek olsun" dedi.
Sağlam, maçtan sonra yaptığı açıklamada, Ankaragücü karşısında kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Biz kazandık, kazanmak zorundaydık. Sahada iki rakip takım da kazanmak istiyordu, kazanan biz olduk. Yarın akşam üst sıralarda bulunan rakiplerimizin yapacakları maçların sonucu bekleyeceğiz, umarım o sonuçlara bakarak UEFA Kupası umutlarımız yeşerecektir. Bugün iyi bir mücadele oldu. Mevsim değişikliği oyuncuları olumsuz yönde etkiledi. Kazandığımız için mutluyuz, futbolcularımı kutluyorum. Ankaragücü'ne de ligde kalma yolunda başarılar diliyorum" dedi.
KARAMAN : "BURSASPOR HAKLI BİR GALİBİYET ALDI"
Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman da yaptığı açıklamada, ilk 45 dakikanın Bursaspor'un baskısı altında geçtiğini belirterek "Rakibimiz ilk yarıda pozisyonlar da buldu ancak golü bulamadı. İkinci yarıda ise gol yiyene kadar oyunu dengede tutuyorduk, ancak kaçırdığımız golden sonra topu ağlarımızda gördük ve Bursaspor haklı bir galibiyet aldı. Bizim amacımız 3 puanı almaktı, ama başaramadık. Ligi en iyi yerde kapatmak istiyoruz, bunun için artık önümüzdeki maçlarımıza bakacağız" diye konuştu.
MAÇTAN NOTLAR...
Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları karşılaşma öncesi ve sırasında yine tüm futbol sahalarında özlenen dostluk görüntüleri oluşturdu. Sabah Kültürpark’ta bir çay bahçesinde birlikte kahvaltı yapan iki takım taraftarları, daha sonra Güneydoğu’da girdiği bir çatışmada şehit düşen ve Bursaspor ile Ankaragücü taraftarları arasındaki dostluğun temellerini atan Asteğmen Abdulkadir Bayraktar’ın mezarını ziyaret etti.
Bayraktar’ın mezarını temizleyen ve dua okuyan taraftarlar, daha sonra yine Kültürpark’a dönerek maç saatini birlikte beklemeye başladı. Taraftarların gruplar halinde şehri gezdikleri de gözlerden kaçmadı. Stat kapılarınınaçılmasıyla tribünleri dolduran Bursaspor ve Ankaragücü taraftarları, yine dostluk görüntüleri sergilediler.
Ankaragücü taraftarları kendilerine ayrılan açık kale arkası tribündeki bölümü tamamen doldururken, bu bölümde yeşil-beyazlı forma giymiş taraftarların da olduğu dikkatlerden kaçmadı. Bazı Ankaragücü taraftarlarının da maçı Bursasporlu taraftarların arasında izlemeyi tercih ettiği gözlendi. Takımlar sahaya çıktıklarında da tüm tribünlerin alkışlarını aldı. Gerek Ankaragücü gerekse Bursaspor kadroları okunurken, iki takım taraftarları da her futbolcu için birlikte "oley" diye tezahürat yaptı. Seromoni sonrası iki takım futbolcuları "Bursa-Başkent el ele hep beraber tribüne" tezahüratıyla çağrıldı. Taraftarların bu çağrısına uyan iki takım futbolcuları, el ele tribünleri selamladı.
__________________
Besiktasforum.NET

KayıpKentinYakışıklısı.
Mehmet Ofline   Alıntı ile Cevapla