Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-04-2009, 16:15   #1
Gokhan
Gogo
 
Gokhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İstedi ve aldı

Kocaelisporlu Taner daha ilk dakikalarda sakatlanmasaydı, acaba Beşiktaş daha büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmayacak mıydı? 39. dakikada İbrahim Üzülmez'in düşerek kaybettiği topa yardımcı hakem faul vermeseydi (ki faulle ilgisi yoktu) ve Kocaelispor ikinci golü atsaydı, hesap daha o dakikada kesilmiş olmayacak mıydı?
Maçtan önce pek çok kimse Erkan'ın neden ilk on birde olduğunu konuşuyordu. Ne yani ilk yarıdaki o berbat oyunda tek suçlu Erkan mı? Kim ne oynadı? Bana diyorlar ki Cisse'ye takmışsın. Takmayla ilgisi yok. Adam ne oynuyor? Tek olumlu işini gören varsa lütfen söylesin. Aslında ilk on birde en büyük hata Cisse'nin oynayıp Holosko'nun kulübede oturmasıydı. Mustafa Denizli bu Cisse'de ne buluyor anlamıyorum.
İlk yarının tamamında Beşiktaş tek gol pozisyonuna girmedi. Bunun yanı sıra savunma güvenliğini de çoğu kez ihmal etti. Fazla adamla ileriye giderken savunmasında çoğu kez hazırlıksız yakalandı. Uzun süreden bu yana ilk kez Beşiktaş'ı bu denli savunma savrukluğu içerisinde buldum.
DEĞİŞİKLİKLER MAÇI DÖNDÜRDÜ
Son iki haftanın flaş oyuncusu Yusuf bu kez sadece attığı golle “ben varım” dedi. Ancak bu golde Holosko'nun katkısı çok büyüktü. Bobo tek başına kaldı mı, etkili olamıyor. Yanında Nobre'yi çok aradı. Öyle zannediyorum ki Mustafa hoca Nobre'yi sakatlığı nedeniyle oyuna almadı. Özellikle hava toplarında Nobre çok arandı.
İkinci yarıya başlarken yapılan değişiklikler çok doğruydu. Cisse ve Erkan yerlerini Holosko ve Uğur'a bıraktılar. Bu değişiklik hemen etkisini gösterdi. Ve Beşiktaş ikinci yarıyı adeta tek kale oynayarak tamamladı. Bu kez pozisyonlar da vardı. Serdar Kulbilge çok iyi kurtarışlar yaptı.
Kocaelispor'un özellikle yediği ilk golden sonra direnci bitti ve saha artık tamamen Beşiktaş'a aitti. Gol geldim, geliyorum diyordu. Kocaeli tehlikenin farkında değildi. Kendi yarı alanına kapanmış, dışarıya tek adım atmıyordu. Beşiktaş'ın baskısı da Koacelispor'un çıkamamasında önemli etkendi. Oyun tam bir tek kale maça dönmüştü. Beşiktaş'ın fizik üstünlüğü işte burada bütün çıplaklığıyla ortaya çıktı. Geçen haftaki Kayseri maçının gol kaçırma rekortmeni Bobo, bu kez affetmedi. Beşiktaş uzunca süre ölüp ölüp dirildiği maçı kazasız atlatma başarısını gösterdi.
Tam 75 dakika yenik sürdürdüğü bir maçı 3 golle çevirmesini bilen Beşiktaş'ı bu azminden ve kararlılığından dolayı ne kadar kutlasak azdır. Belki de ligin en önemli virajlarından birini kayıpsız atlattı. Kocaelispor'un “Ah kaybettik” demeye hakkı yok. Attığı golden sonra hiçbir şey yapmadı sadece o golü korumaya çalıştı, bunu da beceremedi. Oyuna daha çok asılan Beşiktaş sonunda istediğini aldı.


Sanlı Sarıalioğlu
__________________
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.





Gökhan
Gokhan Ofline   Alıntı ile Cevapla