Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2009, 11:20   #1
boğaz
 
boğaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Günay: İnönü Stadı oradan kalkmalı!

Günay: İnönü Stadı oradan kalkmalı!

İnönü Stadyumu'nun genişletilmesine karşı çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Yeni stat Dolmabahçe Sarayı'nı denize iter" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, BUGÜN'e, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Kültür ve turizm alanında gerçekleştirecekleri yeni projeleri anlatan Bakan Günay, Beşiktaş İnönü Stadyumu'nun genişletilmesinin büyük bir hata olacağını vurgulayarak "Yeni stat Dolmabahçe Sarayı'nı denize iter." uyarısında bulundu.

"O bölgedeki Gökkafes ve Park Otel de kaldırılmalı. Bunlar birer cinayet" dedi. Günay, televizyon dizilerinde rol alan devlet sanatçılarını kapsayan bir döner sermaye oluşturacaklarını ve kamunun sanat faaliyetlerine buradan pay aktarılacağını açıkladı.

BAKANLIĞA BAŞVURU YAPILDI

Anıtlar Yüksek Kurulu'nda bekleyen, İstanbul Dolmabahçe'deki Beşiktaş İnönü Stadyumu prone aşamada?


Mevcut stadyumun bir şekilde büyütülmesi ve biraz içeriye çekilmesi, deniz tarafına bir kongre merkezi ilave edilmesi ve altına 2 bin 500 araçlık bir otopark yapılması yönünde başvuru var. Ben buna pek olumlu bakmıyorum. Ama, tabi ki kararı kurullar verecek. Stadyumun Dolmabahçe'ye yapılmasını tarihi bir hata olarak niteliyorum.

İstanbul'da top koşturacak çok alan varken, gelip, İstanbul'un tarihini yansıtan birinin arkasına stadyum yapmak bir tarih saygısızlığı. Ama o stadyum orada tarihi,nostaljik bir anlam da kazanmış. Onu büyütemeyiz ama küçültmenin yollarını arayalım. Belki spor etkinlikleri değil de sanat etkinliklerinin gerçekleştirilebileceği bir mekana dönüştürmenin yollarını arayalım. Dolmabahçe için arkadaki bütün yapılar zararlı. Adı üzerinde: Dolmabahçe, dolgu sahası. Deniz oraya akıtılarak doldurulmuş ve arkasına yapılan bütün yapılar, Dolmabahçe'yi denize itiyor.Bu saray için tehlikelidir. Biz, böyle giderse,sarayı denize kaydırırız.

GÖK KAFES DE KALKMALI


Başka yapılar var mı o bölgede, sarayı tehlikeye sokacak?


Orada, zaten başka bir cinayet işlenmiş. Hemen arkada, Nişantaşı Gök Kafes tepeye doğru tırmanmış durumda. Vahim olan o. İstanbul Belediyesi'nin gücü yeterse, Gök Kafes'in ve Park Otel'in kaldırılması şart. İstanbul'un siluetini bozuyor.

Bunlar geçmişte yapılmış cinayetler. Bunlar sürerken yenilerine katkı sağlayamayız. Hiçbir vicdan sahibi şehir plancısı, mimarı ya da çevrecisi o mekanda yoğunluğu artıracak olan bir düzenlemeye izin vermez.Dünyada da kentin merkezinde kalmış stadyumlar var. Ama onları büyütmek; altına iş merkezi,otopark sokmak gibi cin fikirler kimsenin aklına gelmiyor. Biz de böyle bir şey yapamayız. Osmanlı'nın hatırası Dolmabahçe Sarayı var. Yürürken denize mi düşelim artık.


Bugün
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
boğaz Ofline   Alıntı ile Cevapla