Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-04-2009, 22:17   #1
AsABi KaRTaL
 
AsABi KaRTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Ölüdeniz'de 600 metrelik bayrak rekoru

Gökyüzünde 600 metrekarelik dev Türk bayrağını açmayı başaramayan emekli SAT komandosu Namık Ekin, aynı bayrağı Ölüdeniz'in 40 metre altında açtı. İşte görüntüler....

Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesinde düzenlenen Uluslararası 9. Ölüdeniz Hava Oyunları Festivalinde gökyüzünde 600 metrekarelik dev Türk bayrağı açarak dünya rekoru kırmaya çalışan Emekli SAT komandosu Namık Ekin, bu girişiminde başarılı olamayınca aynı bayrağı Ölüdeniz'in 40 metre altında açarak yeni bir dünya rekoru kırdı.
Click the image to open in full size.
15- 19 Ekim tarihlerinde yapılan Uluslararası 9. Ölüdeniz Hava Oyunları sırasında, profesyonel bir yamaç paraşütü pilotuyla 600 metrekarelik dev Türk bayrağını Ölüdeniz semalarında açmaya çalışan Emekli SAT Komandosu Namık Ekin, atlayışın yapılacağı Babadağ'ın zirvesinde iki gün beklemesine rağmen yeterli rüzgarı bulamayınca rekor denemesini su altında yaptı. İstanbul'da notere onaylatılan 600 metrekarelik dev Türk bayrağını Ölüdeniz Plajına indiren Namık Ekin, burada turistlerin yardımıyla katladığı bayrağı tekneyle denizin derin olduğu bir noktaya taşıdı.
Click the image to open in full size.
Yardımcıları Erkul Bakıroğlu, Melisa Yıldırım, Hasan Cansız ve Nursel Bakıroğlu ile 65 kilo ağırlığındaki dev bayrağı denizin 40 metre derinliğe ulaştığı bir noktada açan Ekin, yaklaşık 5 saatlik bir denemenin ardından yeni bir dünya rekoruna imza attı. Daha önce 520 metrekarelik bayrağı deniz altında açarak bu rekoru elinde tutan Amerikalının rekorunu kıran Namık Ekin, 29 Ekim'de aynı bayrağı tekrar gökyüzünde açmayı deneyeceğini söyledi. Su altında açılan dev bayrağın görüntüleri Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmak için saniye saniye kaydedildi.



Ölüdeniz'de 600 metrelik bayrak rekoru GÜNCEL haberler haberleri haberi haber- Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var
__________________
Click the image to open in full size.


Kalbimin En Orta Yerinde Büyük 1 Yangın Var Alevler İçinde,ßeşiktaş Sana Yemin Olsun Bitmeyecek Sevdan Mezarımda Bile...!

Beşikt''AŞK''

Konu AsABi KaRTaL tarafından (14-04-2009 Saat 22:19 ) değiştirilmiştir..
AsABi KaRTaL Ofline   Alıntı ile Cevapla