Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-04-2009, 09:53   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bakan Günay'a mühendislerden destek geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İnönü Stadyumu'na ek bina yapılması ve stadın genişlemesiyle ilgili başvurular olduğunu ancak yeni binaların Dolmabahçe Sarayı'na zarar vermesinden endişe ettiği için bu tür taleplere sıcak bakmadığını söylemişti. Bakan Günay'ın dünkü açıklamalarına mimarlardan ve mühendislerden de destek geldi. İşte görüşler:

Cemal Gökçe (İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı) : Ek binaların yapılması bir yana stadyumun da Gökkafes'in de bir an evvel yıkılması gerek. Burasını yeşil alan haline getirmek gerek.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan (Ulusal Deprem Konseyi Başkanı): İstanbul'daki birçok bina gibi İnönü Stadyumu da miadını doldurdu. Stadda illa bir şey yapılacaksa, yeni eklemelerden çok güçlendirmenin yolu aranmalı.

Dr. Sinan Gerim (Mimar): Stat teknik açıdan Dolmabahçe'ye bir sorun çıkarmaz. Ancak Dolmabahçe'ye stat yapılmasını imparatorluk mirasına saygısızlık olarak görüyorum. Böylesine bir yağma hareketine tanık olmak bana utanç veriyor. Gökkafes de İnönü Stadı da derhal yıkılmalı.

İnönü’den vazgeçmeyiz

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Durusoy, kulüp olarak bu bölgeden vazgeçmelerinin söz konusu olmadığını söylüyor. Durusoy, "Stat projesi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Başbakanımız da bu konuda BJK'ya destek sözü verdi” diyor.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla