Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-04-2009, 10:14   #2
shawnodese
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Stadla ilgili olarak;
1- Her kurumun düşüncesi olabilir, ancak bir mühendisin dediği (Oda dan resmi açıklama yok), kurumu bağlamaz. Mühendis denen kişi rakamlarla konuşmalı, mühendisliğin dili rakamlardır, somut kavramlardır. Üstelik objektif olmalı. İnşaat Mühendisleri odasının başkanının projeyi çok detaylı bilmeden bu şekilde konuşması objektif olmadığının en temel göstergesi. Yaptığı açıklama objektifliğe de ters, mühendisliğe de ters. Bunu neye dayanarak söylüyor. Ona bakmak gerek. Ben de yeni stad projesine destek olacak, projeyi zararsız bulacak 1000'lerce mühendis ve mimar bulurum. Her birisi de teknik verilele projeyi destekler.
2-Deprem konseyi başkanı yeni yapılacak binanın, kullanılacak yeni teknolojilerin önemini bilmesi gerekir. Eski yapının yerine yapılacak yeni yapıların günümüz şartlarına uygunluğunu da düşünerek konuşması gerekir.
3-Dikkate bile almamak gerekir. İmparatorluk mirasına saygısızlık diye düşünmek ise sadece saçmalık. Türkiye Cumhuriyetinin en modern stadını oraya inşa etmek, o mirasa
saygısızlık olmaz.
Sadece laf olsun diye Beşiktaş ın iyiliğini istemeyenlerin yaptığı suni gündem. Bakanın bu tavrı ise o arsayı satabilmek için yapılan bir oyun. İnönü stadının rant değeri çok yüksek ve bu ranttı değerlendirmek isteyecek bir hükümetimiz varç. Bu haberlerin arap sermayesinin yeni inşaat yapmak için Türkiye ye yer bakmaya gelmesi ile yakın zamanlarda ortaya çıkması da bunun göstergesi.
Ancak sonuçta bugün kendilerini büyük sananlar, yarın ne olduklarını anlayacaklardır.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla